Eliška Planková bude nastupovat za Olomouc. Foto: Florbal Vítkovice Eliška Planková bude nastupovat za Olomouc. Foto: Florbal Vítkovice
7. 8. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc hlásí dvě posily z mistrovských Vítkovic přicházejí Planková s Hyršovou

 



Olomoucké florbalistky posilují a na Czech Open 2024 představí minimálně dvě posily z mistrovských Vítkovic: na Hanou totiž míří univerzálka Eliška Planková a útočnice Denisa Hyršová. Pro obě třiadvacetileté hráčky se bude jednat o první působení mimo Vítkovice, se kterými dohromady získaly celkem devět extraligových titulů.

Denisa Hyršová získala s Vítkovicemi čtyři tituly, nyní podle ní nazrál čas na novou výzvu. „Důvod byl jednoduchý. Ve Vítkovicích jsem hrála od samého začátku své kariéry. Na konci sezóny jsem však začala cítit, že mi tam něco chybí, co mě původně na florbalu bavilo. Bylo prostě potřeba změnit prostředí. Jednání mezi oběma stranami probíhalo podle očekávání, za což jsem oběma týmům vděčná,“ uvedla v tiskové zprávě Olomouce.

Eliška Planková debutovala v Extralize žen v ročníku 2017/2018, úplně první krůčky udělala v ostravských Škorpionech. „Tehdy jsem z toho přesunu byla nadšená. Zaprvé mi kluci začali přerůstat přes hlavu a ten přesun byl vlastně nevyhnutelný a za druhé jsem přestupovala do Vítkovic v době kdy vyhrály svůj první novodobý titul a já chtěla být u těch dalších. Tudíž jsem byla plná odhodlání, nadšení a motivace. Teď jsem o deset let starší, už ten florbal asi tolik neprožívám, každopádně pocit odhodlání, nadšení a motivace pro úspěch a vítězství mě neopustil,“ hodnotí v tiskové zprávě Olomouce.

Ve Vítkovicích získala celkem pět českých extraligových titulů a v nejvyšší soutěži za ně zapsala 179 utkání se ziskem 168 bodů (72+96).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*