GC je zatím stoprocentní. Foto: Floorball in Prague GC je zatím stoprocentní. Foto: Floorball in Prague
8. 8. 2024 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

CO – DEN 1.: GC, Pixbo a Zug v mužské elitě válí, čeští zástupci bez výhry. 4 body pro ženy Bulldogs

 



První hrací den Czech Open 2024 je minulostí. Dařilo se v něm Zugu, který zapsal dvě vítězství a šest bodů do tabulky, například domácí Tatran porazil 6:0. Totéž se povedlo Pixbu, které například v posledním utkání programu porazilo českou kolonii v Eře 9:1 a GC Curych. V ženách se dařilo ženám Bulldogs Brno, které získaly 4 body.

O přestupové politice Zugu, který je výrazně zaměřen na zahraniční posily, bude mít sto oslovených sto různých názorů, nicméně v Praze parta okolo Robina Nilsbertha, kterému v létě přibyl další věrný kumpán ze Storvrety v podobě Tobiase Gustafssona, zatím rozjela velkou show.

Na úvod si Zug poradil 6:0 s Tatranem, hattrick zapsal Kailiala, o pár hodin později pak Zug, za výrazné podpory naopak domácích švýcarských florbalistů zvítězil 5:4 nad Helsinborgem.

Už po prvním dni se tak profiluje očekávaný souboj gigantů mezi Zugem a Pixbem. Tradiční účastník Czech Open totiž nejprve porazil 5:2 Wiler a 9:1 finskou Eru.

Nedařilo se naopak českým týmům. EräViikingit totiž ve svém prvním vystoupení porazila Vítkovice 6:3, kdy jeden gól zapsal Šimon Stránský a Tatran ve svém druhém utkání podlehl GC 2:6 a jelikož ještě předtím porazil Helsinborg 9:5, tak je v pátek zaděláno na švýcarský souboj o první místo ve skupině. Jediný český bod získaly v pátek Vítkovice, které v power play dotáhly dvoubrankové manko proti Wileru, ale následně mu podlehly v nájezdech.

Také v ženské elitě se podle očekávání daří největšímu adeptu na zlato v podobě Pixba, které zapsalo dvě výhry – 9:1 nad Tatranem a 10:1 nad Burgdorfem. Tatran si následně spravil chuť proti Olomouci, kterou porazil 5:0.

V čele skupiny B jsou pak ženy Bulldogs, které nejprve remizovaly 3:3 s Erou, aby vzápětí porazily RIG 6:2.

Přehled čtvrtečních výsledků elitních kategorií Czech Open 2024

Skupina A – Muži
GC – Helsinborg 9:5
Tatran – Zug 0:6
Helsinborg – Zug 4:5
GC – Tatran 6:2

Skupina B – Muži
Wiler – Pixbo 2:5
Vítkovice – Erä 3:6
Vítkovice – Wiler 3:4pn.
Erä – Pixbo 1:9

Skupina A – Ženy
Olomouc – Burgdorf 4:5
Tatran – Pixbo 1:9
Burgdorf – Pixbo 1:10
Olomouc – Tatran 0:5

Skupina B – Ženy
RIG – Red Ants 2:1
Bulldogs – Erä 3:3
Erä – Red Ants 2:3
Bulldogs – RIG 6:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*