Vítkovice porazily Zug a jsou v semifinále. Foto: Floorball in Prague Vítkovice porazily Zug a jsou v semifinále. Foto: Floorball in Prague
9. 8. 2024 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice senzačně ukončily jízdu Zugu. Ukázali jsme týmového ducha, řekl Fukala. Obě elitní finále budou s českou účastí

 



Obě elitní kategorie na turnaji Czech Open 2024 budou mít české zastoupení. V mužském pavouku totiž prvotřídní senzaci způsobily Vítkovice, které vyřadily Zug a v semifinále se utkají s Tatranem Střešovice. Domácí tým postoupil do semifinále také v ženské kategorii, soupeřem Tatranek budou florbalistky Olomouce.

Pořádnou senzaci přineslo hned první čtvrtfinále mezi Vítkovicemi a Zugem. Rytíři sice měli na odpočinek dobrých 90 minut, ale Zugu se nezalekli a také díky dvěma asistencím finské akvizice Molkky vedli 2:0. Po brance Jankovského na 3:1 sice v základní hrací době srovnal dvěma zásahy Sjögren, ale nájezdy šly na konto ostravského týmu díky Fukalovi.

„Velice těžký zápas. Věděli jsme, jaký soupeř proti nám stojí a chtěli jsme hrát hlavně z pevné obrany, což se nám povedlo. Do útoku jsme si i tak vypracovali dobré příležitosti a měli jsme v nich být více pohotoví. V zápase bylo dost šancí na obou stranách a opravdu musím pochválit Adama Kohúta, který předvedl spoustu skvělých zákroků a byl našim nejlepším hráčem. Nájezdy byly nervy ale se šťastným koncem pro nás,“ zhodnotil pro Florbal.cz utkání hrající asistent trenéra Jan Šebesta.„V zápase jsme ukázali týmového ducha. Po náročném programu jsme skvěle bránili a došli si pro cenný skalp švýcarského mistra,“ dodal pak autor vítězného nájezdu Lukáš Fukala.

UNYP Aréna uvidí české semifinále, protože proti Vítkovicím půjde Tatran Střešovice. Ten rozstřílel Wiler 9:3, když na první gól Havlase našel odpověď Salo, jenže dál už to bylo na jednu branku.

Ve druhém semifinále proti sobě půjdou celky Pixba a GC. Švýcaři porazili 6:2 finskou Eru, Pixbo si pak poradilo ve švédském duelu s Helsinborgem poměrem 6:5

Podobně jako Zug, také hráčky švédského RIG nepotvrdily roli favorita a vítězek skupiny. Ve čtvrtfinále proti Olomouci Švédky ani jednou nevedly a nakonec podlehly Olomouci 3:4 na nájezdy, rozhodla Eliška Planková.

Soupeřem Olomouce bude Tatran, který neměl problém s Red Ants, které porazil 7:0. Roli favorita pak naopak potvrdily florbalistky Pixba, které porazily 3:1 finskou Eru. Posledním do partie čtvrtfinalistů bude Burgdorf, který porazil Bulldogs Brno 5:1.

Přehled výsledků čtvrtfinále mužské elity na Czech Open 2024
Vítkovice – Zug 4:3pn.
Tatran – Wiler 9:3
GC – Erä 6:2
Pixbo – Helsinborg 6:5

Program semifinále mužské elity na Czech Open 2024
15:00 – Vítkovice – Tatran (UNYP Aréna)
17:30 – GC – Pixbo (UNYP Aréna)

Přehled výsledků čtvrtfinále ženské elity na Czech Open 2024
Pixbo – Erä 3:1
Burgdorf – Bulldogs 5:1
Tatran – Red Ants 7:0
Olomouc – RIG 4:3pn.

Program semifinále ženské elity na Czech Open 2024
11:20 – Pixbo – Burgdorf (Řepy)
12:30 – Tatran – Olomouc (Řepy)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*