Radek Řehák povede Olomouc ve finále ženské elity. Foto. Floorball in Prague Radek Řehák povede Olomouc ve finále ženské elity. Foto. Floorball in Prague
10. 8. 2024 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

České semifinále ženské elity pro Olomouc, v UNYP Aréně se již tradičně utká o zlato s Pixbem

 



Finále elitní kategorie žen na Czech Open 2024 bude mít jednoho tradičního a jednoho nečekaného zástupce. Svou roli největších favoritek turnaje potvrdily také v semifinále florbalistky Pixba, v UNYP Aréně se utkají o zlato s Olomoucí, která v českém semifinále porazila Tatran Střešovice 3:2.

V semifinále ženské elity došlo k paradoxní situaci, kdy se mezi sebou utkaly celky, které na začátku turnaje vytvořily skupinu A. Roli favoritek v prvním zápase potvrdily hráčky Pixba, které porazily Burgdorf 5:0, první poločas vyhrály 2:0. Navázaly tak na skupinové vítězství 10:1 a potvrdily, že když se turnaje účastní, jsou jasným adeptem na zlato.

Druhé semifinále bylo o poznání zajímavější, byť se oba týmy utkaly již ve skupině, kde vyhrál Tatran vysoko 5:0. V Řepích se ale na druhý pokus hrálo velmi zajímavé a vyhecované utkání, které si nezadalo se čtvrtfinálovou sérií ze skončené sezony.

Olomouc v utkání ani jednou neprohrávala, když na gól Cholinské odpověděla Stůjová a Hlaviznovou dorovnala na začátku druhého poločasu Želízková. Jako klíčové se ukázalo vyloučezní Zerzánové, které Hanačky ustály a následně udeřila znovu Cholinská. Tatranu nepomohl ani time out 81 sekund před koncem zápasu.

Semifinále ženské elity na Czech Open 2024
Pixbo – Burgdorf 5:0
Olomouc – Tatran 3:2

Finále
Neděle – 13:00 Pixbo – Olomouc (UNYP Aréna)

O 3. místo
Sobota – 18:20 – Burgdorf – Tatran (Řepy)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*