Florbalistky Pixba znovu vyhrály ženskou elitu na Czech Open 2024. Foto: Floorball in Prague Florbalistky Pixba znovu vyhrály ženskou elitu na Czech Open 2024. Foto: Floorball in Prague
11. 8. 2024 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

První třetina rozhodla. Florbalistky Pixba porazily Olomouc a do Švédska tak míří zlaté medaile

 



Florbalistky Pixba potvrdily roli největších favoritek turnaje v kategorii ženské elity a po finálové výhře nad Olomoucí poměrem 9:1 získaly znovu zlaté medaile. O všem podstatném se rozhodlo již v první třetině, jedinou branku Olomouce dala Valentýna Zerzánová.

Střet dvou florbalových světů, tak lze popsat finále ženské elity mezi Pixbem a Olomoucí. Stříbrné medailistky z minulého ročníku SSL sice přivezly mladý tým, ten ale turnaji dominoval a ukázalo se to také ve finále elitní ženské kategorie.

V tom se Pixbu postavila Olomouc a velmi rychle bylo jasno: Švédky totiž již v deváté minutě vedly 5:0 a daly jasně na zřetel, že utkání ze svých otěží nepustí. V čase 14:10 se prosadila Zerzánová a olomouckým florbalistkám rozhodně slouží ke cti, že ve druhé a třetí třetině znatelně zpevnily obranu, která byla prakticky neustále pod švédským tlakem. Pixbo nakonec zvítězilo 9:1.

Navzdory poslednímu mísu v základní skupině tak florbalistky Olomouce ukázaly v play off turnaje potenciál, se kterým se bude muset v rámci ČEZ Extraligy znovu počítat.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*