Tuomas Markkula a Jan Vojáček posílili ostravské FBC. Foto: FBC Ostrava Tuomas Markkula a Jan Vojáček posílili ostravské FBC. Foto: FBC Ostrava
14. 8. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Třetí Fin pro FBC Ostrava, přichází Tuomas Markkula. Čekám boj o první příčky, říká

 



Nově založená finská kolonie v řadách superligového týmu FBC Ostrava má dalšího člena. Z Espoo Oilers přichází do ČPP Arény mladý útočník Tuomas Markkula. Společně s ním FBC oznámilo také příchod Jana Vojáčka z Letky.

Dvě finské posily už FBC Ostrava má, nyní přichází ke dvojci Elmeri Haveri – Joonas Viitanen třetí hráč do party. Dvaadvacetiletý Tuomas Markkula přestupuje z Oilers, kde byl členem především U22, v rámci F-Liigy naskočil do šestnácti utkání s bilancí 2+1.

V řadách FBC ale bude mít vysoké ambice. „Jako hráč nemám moc očekávání. Chci být co nejlepší a pomoct týmu. Od týmu očekávám jen to nejlepší, tedy že budeme bojovat o první příčky,“ uvedl na klubovém webu.

Další posilou bude o rok mladší Jan Vojáček, který přichází z Letky a v minulém ročníku nastupoval také za Slovan Havířov v Národní lize. V FBC dostane možnost rozšířit svůj počet superligových utkání ze současných dvou ještě za Vítkovice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*