Hráčky FBS Olomouc na Czech Open 2024. Hráčky FBS Olomouc na Czech Open 2024.
15. 8. 2024 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Ukázaly jsme, že každý zápas s námi bude těžký, posily nás pozvedly, říká Zerzánová

 



Nečekaného vyzyvatele měly florbalistky Pixba ve finále ženské elity Czech Open. Na druhé straně totiž stála Olomouc, která sice v základní skupině nezářila, ale v play off ukázala potenciál. To ví také Valentýna Zerzánová, která hlásí, že každý zápas proti Olomouci bude těžký.

Hodnocení Czech Open je z pohledu Olomouce logicky pozitivní. „Turnaj nám vyšel, hrály jsme to, co jsme chtěly. Bylo to poměrně přes naše očekávání, dostaly jsme se do finále s Pixbem, což pro nás byla obrovská lekce. Vybojovaly jsme tak stříbrnou medaili a jsme moc rády, že to tak dopadlo,“ hodnotila Valentýna Zerzánová.

Přitom v základní části se FBS nedařilo. „Myslím si, že v play off jsme začaly konečně proměňovat šance, což bylo něco, co se nám ve skupině nepovedlo, ačkoliv to nebyly špatné zápasy a hrály jsme svojí hru. Ale až v play off jsme se rozjely na naší vlně, hrály jsme, co jsme chtěly a ukázaly to třeba v semifinále proti RIG. Jsem moc ráda, že to tak dopadlo,“ usmívala se.

Určitým markerem bylo druhé utkání proti Tatranu v semifinále turnaje.„Skupinový zápas proti Tatranu byl takovou docela fackou, dostaly jsme 0:5. Musely jsme si říct, co chceme hrát a povedlo se to, vyhrály jsme, takto to dopadlo,“ hodnotila.

Může být Olomouc černým koněm soutěže? „Myslím si,že jsme ukázaly naši hru, dokázaly jsme,že nejsme „nikdo“ a že každý zápas s námi bude těžký,“ varuje soupeře.

Pomoci by mělo také kvarteto posil z ostravských týmů. „Jsem nesmírně ráda, že tyto čtyři hráčky k nám přišly, myslím si, že velmi pozvedly naši hru. Jsme jiný tým, více si věříme a myslím si, že všechny budou velkou posilou do sezóny,“ uzavírá Valentýna Zerzánová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*