Corin Rüttimann bude opět jedním z hlavních lídrů švýcarského týmu. Foto: Martin Flousek, Český florbal Corin Rüttimann bude opět jedním z hlavních lídrů švýcarského týmu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
21. 8. 2024 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Je to pro mě správné rozhodnutí. Legendární Corin Rüttimann ukončila kariéru

 



Je tady další velký florbalový konec. Sportu s děrovaným míčkem se na nejvyšší úrovni již nebude věnovat švýcarská legendární útočnice Corin Rüttimann, která ve svých 32 letech ukončila skvělou kariéru, spjatou především s Churem.

„Rozhodnutí se měnilo každým dnem, možná každou hodinou, nejsem totiž vůbec rozhodný člověk,“ říká Corin Rüttimann v tiskové zprávě Švýcarské florbalové federace.

„Florbal byl součástí mého života 25 let, nicméně všimla jsem si, že už na hřišti nemám tu správnou agresivitu a vášeň. Z tohoto pohledu je to pro mě správné rozhodnutí,“ říká.

Corin Rüttimann je legendou své generace a švýcarského florbalu. V reprezentaci žen odehrála 141 zápasů a zapsala 224 bodů (137+87). Debutovala v roce 2009. Svou kariéru, kterou lemuje juniorské zlato, dvě ženské stříbrné a čtyři bronzové medaile ukončila ročním působením v Zugu, pod vedením Natálie Martinákové, společně s českou kolonií.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*