Florbalistky Liberce slaví výhru na Czech Open 2024. Foto: Floorball in Prague Florbalistky Liberce slaví výhru na Czech Open 2024. Foto: Floorball in Prague
24. 8. 2024 Ženský florbal (1) KOMENTÁŘŮ

Chceme podávat stabilní výkony a udělat lepší výsledek než minule, říká kapitánka Liberce Nováková

 



Florbalistky Liberce si na turnaji Czech Open připsaly zajímavé vítězství v kategorii Ženy PRO, ačkoliv podle kapitánky Karolíny Novákové nehrál optimálně a chtěl předvést kvalitnější výkony, především v koncovce.

Kapitánka Liberce hodnotila vítězství v turnaji poměrně střídmě. „Turnaj jsme vyhráli, takže hodnocení je pozitivní, finálový zápas od nás byl odmakaný do poslední chvíle. Jediné, co nám chybělo, byl klid v koncovce, ale s tou jsme se trápili celý turnaj. Hráli jsme v celém průběhu turnaje zbytečně vyrovnané zápasy, ačkoliv jsme měli navrch, ale skončilo to vítězstvím, bylo to odmakané, takže spokojenost,“ říká.

V čem byl Liberec lepší než soupeři? „Byli jsme více na balónku, byli jsme urputnější a lepší na nohách. Jediné, co nám haprovalo byla důslednost v koncovce, jinak bychom mohli být na lepších číslech,“ smutnila.

Na druhou stranu, na turnaji dokázal Liberec porazit Třinec s Židenicemi, což by znovu měly být týmy, které budou na dálku bojovat o play off. Je vítězství turnaji o to cennější? „Určitě. Byla to pro nás dobrá prověrka směrem do sezóny. Ještě máme hromadu času na všem zapracovat, takže super. Zápasová příprava to byla super, soupeři byli kvalitní. Přijeli jsme jako papírový favorit a trápili jsme se, nicméně dopadlo to vítězstvím,“ hodnotí.

Jaké jsou ambice směrem do extraligového ročníku? „Chceme udělat lepší výsledek než minulý rok, více se stmelit a podávat stabilní výkony,“ uzavírá Karolína Nováková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*