Židenice hlásí změny v kádru. Foto: Florbal Židenice Židenice hlásí změny v kádru. Foto: Florbal Židenice
27. 8. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice ohlásily sérii změn, jejich legenda Drápalová jde do prvoligových Aligatos

 



Florbalové Židenice oznámily před svou druhou extraligovou sezonou po návratu mezi tuzemskou smetánku několik změn. Tou největší je jistě odchod klubové legendy Jitky Drápalové, která míří do prvoligového týmu Aligators. Celkově pak v Brně vsadili na mladá a neokoukaná jména.

Spojení Židenic a Jitky Drápalové končí po šestnácti letech, kdy se v Brně stala klubovou legendou. „Absolutní rekord v počtu odehraných zápasů. Příkladný přístup, profesionalita. Vzor pro mladší hráčky. Legenda. Jitka Drápalová si tohle označení rozhodně zaslouží,“ rozloučily se Židenice na klubovém Facebooku.

V Brně nebude pokračovat ani Anna Klvačová, která míří na hostování do Vítkovic. V nejvyšší soutěži naopak stejně jako Drápalová nezůstane ani Markéta Pruchová (za svobodna Sedláčková), která míří do celku Orel Rtyně v Podkrkonoší.

Do Židenic naopak míří brankářka Monika Rubešová ze Svitav a Kateřina Zavadilová, která své hostování v Židenicích mění v přestup.

V rámci přípravy pak Židenice na turnaji Czech Open 2024 získaly bronz v kategorii Ženy PRO. „Turnaj zcela splnil naše očekávání a velmi dobře zapadl do fáze přípravy na sezónu, ve které momentálně jsme. Sehráli jsme 6 zápasů, zapojili hráčky které loni dostávaly méně prostoru a také několik našich juniorek. Nové hráčky se ukázaly v dobrém světle a o sestavu se jistě poperou. Pracovali jsme na naší hře a postupně se více a více dostávali do zápasového tempa. Zápasy nám daly skvělou zpětnou vazbu, v naší hře bylo plno dobrých věcí, ale také mnoho věcí, na kterých musíme do začátku sezóny ještě zapracovat a být v nich lepší,“ uvedl na klubovém webu trenér Jiří Starý.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*