Finský obránce je novou posilou Boleslavi. Foto: Florbal Mladá Boleslav Finský obránce je novou posilou Boleslavi. Foto: Florbal Mladá Boleslav
28. 8. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Zkušený obránce Lankinen do Boleslavi. Můžeme vyhrát každý zápas, říká nová posila

 



Mladá Boleslav vítá v kádru další finskou posilu. Zkušený 33letý obránce Iiro Lankinen, který odehrál poslední ročník ve švýcarské nejvyšší soutěži v celku Alligator Malans. Podle informací na webu Mladé Boleslavi podepsal zkušený obránce smlouvu na jeden rok.

Podle informací z tiskové zprávy se jedná o přestup, který se udál v řádu několika posledních dní. „Všechno se odehrálo hodně rychle, asi během dvou týdnů. Domluvili jsme se, jsem tady a těším se, až poznám všechny spoluhráče a všechny v klubu. Vím, že Bolka chce vyhrát kdykoliv, kdy nastoupí. Na to se těším. Chci pomoct týmu a věřím, že budeme společně úspěšní. Cítím, že máme silný tým a můžeme vyhrát každý zápas,“ uvedl Lankinen na klubbobvém webu.

Generální manažer Tomáš Pacák říká, že pro Lankinenův úspěch udělá maximum. „Čeká nás náročný start sezony, hodně nás v úvodu prověří Livesport Superliga a samozřejmě považujeme za velkou výzvu také Champions Cup. Museli jsme reagovat na některé události v týmu, a ačkoliv už je konec srpna, shodou příznivých okolností se nám podařilo uzavřít rychlou dohodu se zkušeným kreativním obráncem Iiro Lankinenem. Iiro je hráč s velmi dobrým povahovým a charakterovým profilem, v mezinárodním florbalu už toho hodně zažil. Bude pro nás samozřejmě výzvou zapracovat Iira co nejrychleji do týmu, ale uděláme pro to maximum,“ řekl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*