Florbalisté Pixba slaví postup do semifinále Champions Cupu. Foto: IFF Florbalisté Pixba slaví postup do semifinále Champions Cupu. Foto: IFF
31. 8. 2024 Pohár mistrů (6) KOMENTÁŘŮ

Velká záchrana Pixba. Dalo 11 branek a je v semifinále Champions Cupu, rozhodl Fritzell

 



Dva zápasy odlišné jako den a noc a postup. Takový byl zážitek florbalistů Pixba ve čtvrtfinále Champions Cupu. Finské Oilers totiž na jejich domácí půdě porazili 10:4 a v prodloužení vstřelil postupovou branku Fritzell. Pixbo tak nenapodobilo osud Storvrety, která naopak v turnaji končí.

Nad švédskými mužskými kluby visel před sobotním duelem Pixba ve čtvrtfinále Champions Cupu Damoklův meč v podobě možného nepostoupení do semifinále turnaje. Lišky z Pixba ale rázně ukázaly, že nechtějí opakovat osud Storvrety.

V krátké historii nového formátu Champions Cupu je to zatím jeho největší příběh. Oilers sice v prvním utkání vyplenili domácí Pixbo poměrem 9:4, jenže zápas na domácí půdě Finům vůbec nevyšel.

V sedmé minutě se sice prosadil Iiskola, jenže dál už to byla švédská show. Pixbo totiž vzápětí nastřílelo osm branek a nenechalo nikoho na pochybách, že se za vyrovnaného stavu bodů 3:3 bude prodlužovat.

To se po výsledku 10:4 po šedesáti minutách stalo, nastavený čas ale trval pouhých 41 sekund, kdy o osudu utkání rozhodl Fritzell a poslal Pixbo do semifinále turnaje.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*