Gabriela Wójcik (uprostřed) je novou posilou FBC Ostrava. Foto: UKS Bankowka Zielonka Gabriela Wójcik (uprostřed) je novou posilou FBC Ostrava. Foto: UKS Bankowka Zielonka
3. 9. 2024 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Ostravské FBC posílí Gabriela Wójcik, do SB-Pro jde Panešová z Tatranu

 



Dvě zajímavé změny na mapě ČEZ Extraligy žen. FBC Ostrava přivádí polskou útočnici Gabrielu Wójcik, Tatran pak opouští Barbora Panešová, která bude působit v SB-Pro. Pro obě hráčky se bude jednat o první zahraniční angažmá.

Gabriela Wójcik je v létě druhou posilou FBC Ostrava z Polska, první je Martyna Grądzka. Dvacetiletá florbalistka odehrála již dva ženské světové šampionáty. S FBC byla v kontaktu dlouhodobě, před lety se v jeho dresu účastnila elitní kategorie žen na turnaji Czech Open.

O rok starší Panešová vyzkouší již zavedenou linku mezi Tatranem Střešovice a SB-Pro. Z finského týmu se do Tatranu vrátila Michaela Mechlová, Panešová se naopak potká s další bývalou spoluhráčkou Veronikou Kopeckou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Pavel napsal:

    Proč nepíšete o tom, že Beránková s Rybičkovou přestoupili do Vítkovic?

    • Re: napsal:

      A co potřebujete vědět? Beránkovou musí Vítkovice vyplatit ze smluv v Tatranu i ze Švýcarska, kde měla průšvihy v šatně. Rybičkovou v FBC vyhodili taky za nějaké průšvihy v šatně a Vítky po ní šáhly. To je asi tak vše. Florbalově posily významné, v šatně časem double trouble, až jim otrne.

  • !!! napsal:

    Už před nedávnem tady Michal psal, že tady zmiňuje jen potvrzené přestupy, které ohlásí kluby, tak třeba proto.

    • Hehe napsal:

      Rybičková už je na matrice min. od včerejška

      • !!! napsal:

        S tím se dá souhlasit, ale datum přestupu je k 9.9. do té doby se může udát ještě spousta věcí … takže v podstatě ještě přestup realizován není ….

    • L. napsal:

      Tak když je přestup potvrzen na matrice nebo na mezinárodní florbalové federaci, tak už prostě je. Tudíž vlastně kdyby to klub nevydal, což proč by musel, klub není informační médium….tak rádoby médium pokrývající soutěže a tvářící se jako florbalový informační server nám bude asi všechno zatajovat i třeba po třetím ligovém kole.

Napsat komentář

*