Obránkyně FBC Ostrava Veronika Rybičková v sérii proti Olomouci. Foto: FBC Ostrava Obránkyně FBC Ostrava Veronika Rybičková v sérii proti Olomouci. Foto: FBC Ostrava
5. 9. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice posílí Veronika Rybičková. Zatím je všechno pozitivní, říká

 



Florbalistky Vítkovic hlásí v tomto přestupním období další posilu z konkurenčního FBC Ostrava. Po Malwině Zagórske se do řad Vítkovic přesouvá také Veronika Rybičková, pro kterou se bude jednat o páté angažmá v nejvyšší soutěži. FBC opouští po sedmi letech, ve kterých byla jednou z jeho nejvýraznějších tváří.

České Budějovice, ELITE Praha, Bohemians, FBC Ostrava a nyní Vítkovice. Veroniku Rybičkovou čeká v jejich 31letech páté extraligové působiště.

Ze stejného týmu přitom do Vítkovic již zamířila Malwina Zagórska. „Malwi byla určitě i jeden z důvodů, proč jsem se nakonec rozhodla, že chci ještě pokračovat na nejvyšší úrovni, a to za Vítkovice,“ uvedla Rybičková na klubovém webu Vítkovic. První dny a týdny v novém působišti si pochvaluje. „Zatím je všechno pozitivní a doufám, že to tak zůstane,“ říká.

Poslední zápasy za FBC Ostrava odehrála právě proti Vítkovicím v rámci semifinále minulého ročníku ČEZ Extraligy žen. „Ta série letošního play-off měla všechno. Vzestupy, pády, radost, smutek. Za mě určitě nejvyrovnanější semifinále, co jsem kdy hrála. A musím říct, že mě to i bavilo. Do konce nebylo jasné, jak to skončí. V obou týmech byl před sezónou pěkný vítr, takže uvidíme, jak si to všechno sedne. Každopádně Vítkovice byly a jsou jeden z nejlepších týmů v extralize, ne-li nejlepší. Každý rok se dokázaly poprat s velkými odchody a letos tomu není jinak. Teď to je na nás, abychom to dokázaly potvrdit,“ hodnotí Veronika Rybičková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*