Česká reprezentace podlehla Švédsku. Foto: Flickr Swiss Unihockey
6. 9. 2024 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Špatný začátek už Češi nedotáhli a při Jendrišákově milníku podlehli Švédsku 2:3

 



Česká mužská reprezentace má za sebou první vystoupení na turnaji série EuroFloorball Tour ve švýcarském Wintherthuru. Na palubovce AXA Arény v pátek podlehli Švédsku 2:3, když po špatném vstupu do utkání už nedokázali soupeře dotáhnout. Novým rekordmanem v počtu startů za národní tým mužů se stal Matěj Jendrišák.

Ještě před začátkem zápasu přišlo na slavnostní ceremoniál, protože se přepisovala historie. Matěj Jendrišák totiž nastoupil ke svému zápasu číslo „133“ za národní tým mužů a na prvním místě se tak osamostatnil před Tomášem Sladkým.

Jenže vstup do zápasu se českému týmu nepovedl a už v páté minutě otevřel skóre utkání Malte Lundmark. Švédové byli v první polovině utkání lepší a potvrdili to dalšími dvěma zásahy, když se dvakrát prosadil Sjögren, pro kterého je to prakticky domácí turnaj EFT, když působí v Zugu.

Na lepší časy se začalo blýskat ve 34. minutě. To proměnil trestné střílení Rýpar a vzápětí dostal do Čechy na dostřel Tomáš Hanák. Jenže další branka již v utkání nepadla.

Český tým sice měl ve třetí třetině několik šancí, nicméně gólman Hedlund byl neomylný a totéž lze říct v rámci třetí třetiny také o Tomáši Jurcovi.

Reprezentace mužů tak nenavázala na úspěch týmu U23, který v Bratislavě porazil Švýcarsko 9:1. V sobotu se Češi utkají s Finskem, které ještě v pátek večer čeká utkání proti domácímu Švýcarsku.

Švédsko – Česko 3:2
branky: 5. Malte Lundmark, 15. Albin Sjögren, 27. Albin Sjögren – 34. Josef Rýpar, 36. Tomáš Hanák; vyloučení: 1:2; využití: 1:0.

Česko: Jurco – Němeček, Krbec, Suchánek, Kisugite, Meliš, Zouzal – Havlas, D. Beneš, Hanák – Rýpar, Langer, Forman – Besta, Jendrišák, Gattnar – Kreysa, Delong, Šindler.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*