Vendula Beránková na světovém šampionátu žen v Singapuru ; Foto: Flickr Český florbal
6. 9. 2024 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Vendula Beránková jde z Churu do Vítkovic. Chci mít jen ty nejvyšší cíle, chci vyhrávat, říká

 



Obránkyně Vendula Beránková se vrací do české nejvyšší ženské soutěže. Po ročním angažmá v Churu se ale nevrátí do Prahy, nýbrž míří do Ostravy, kde bude hrát za Vítkovice. Pro zanedlouho čtyřiadvacetiletou obránkyni a držitelku bronzové medaile ze světového šampionátu žen v Singapuru se bude jednat o třetí angažmá v nejvyšší soutěži.

Ve své kariéře byla Vendula Beránková dosud spjata pouze s pražskými týmy, debut v Extralize žen prožila v ročníku 2017/2018, v dresu tehdejších Ivanti Tigers, posléze přestoupila do Tatranu, se kterým dosáhla největšího úspěchu v ročníku 2022/2023, kdy se tým probojoval do finále Poháru Českého florbalu.

Z dnešního pohledu paradoxně tehdy Tatran zastavily právě Vítkovice, které v Brně zvítězily vysoko 11:0. Po sezóně Beránková zamířila do Churu, v prosinci získala bronzové medaile na šampionátu žen v Singapuru a nyní se vrací do české nejvyšší soutěže.

Míří ale právě do Vítkovic. „Výzev bude asi několik. Ať už naplnění mých osobních cílů a očekávání, tak především cíle týmové, které jsou ve Vítkovicích vždy nejvyšší. I to je jeden z hlavních důvodů, proč jsem tady: chci mít jen ty nejvyšší cíle, chci vyhrávat,“ uvedla na webových stránkách svého nového oddílu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • repre napsal:

    Už aby byla taky zpátky v reprezentaci a trochu to tam postaršila, máme z toho MŠ a bojím se toho EFT.

  • Jakub napsal:

    Se mi zda, ze Vitky budou jeste silnejsi jak byly, uvidime koho jeste koupi.
    Jen dotaz, zajimalo by mne proc vymazany vsexhny komentare, mohlo byt zajimave sledovat co byla kachna a co pravdou. Nekomu asi nebylo po srsti.

    • Dobrý den,

      komentáře byly smazány na základě systémové chyby, rozhodně to nebylo naším záměrem. Budeme se ještě snažit o nápravu.

      S pozdravem
      Bc. Michal Dannhofer

    • Hans napsal:

      To asi ne. Chybí jim střelci a to je ve florbale základ. Určitě ale nebudou nějak výrazně slabší, jak se jim po konci sezony a oznámených odchodech do ciziny prorokovalo.

Napsat komentář

*