Adam Delong nastřílel Finům hattrick ; Flickr Český florbal
8. 9. 2024 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Češi ve druhém utkání porazili Finy 5:3, výhru režíroval hattrickem Adam Delong

 



Druhý zápas a první vítězství. Taková je po sobotě bilance českého národního týmu mužů na turnaji série Euro Floorball Tour ve švýcarském Wintherthuru. V sobotu se jim povedlo porazit Finsko poměrem 5:3, hattrickem se zaskvěl útočník Adam Delong.

Téměř celou úvodní část hry se čekalo na první branku tehdy ještě nepříliš ofenzivního utkání. V 18. minutě se prosadil Lastikka. Úvodní gól hře prospěl, a ta se tak odehrávala ve svižnějším duchu, což se později projevilo také na skóre.

Srovnáno bylo ve 26. minutě, kdy si svůj střelecký účet otevřel Delong. O tři minuty později vrátil Finsku vedení Rantala, ale ještě do druhé přestávky dokázal srovnat Delong.

Finové šli potřetí a naposledy do vedení v čase 40:47, kdy se prosadil Heikkila, ale ve 47. minutě završil hattrick Delong a o 33 sekund později poslal Česko do vedení Havlas. Soupeři už se srovnat nepodařilo, naopak při power play ještě pojistil vítězství Filip Forman.

Dařilo se také týmu U23, který si v Bratislavě poradil s mužským národním týmem Lotyšska poměrem 2:5. Hned čtyřmi góly se na tom podílel Jakub Faksa.

Finsko – Česko 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)
Branky: 18. Lastikka, 29. Rantala, 41. Heikkilä – 26. Delong, 35. Delong, 47. Delong, 48. Havlas, 59. Forman. Rozhocčí: Fässler – Schläpfer (oba SUI). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. Zásahy brankářů: Strandberg 13 – Jurco 10.

Česko: Jurco – Hemerka, Němeček, Kisugite, Suchánek, Šindler, Meliš – Havlas, M. Beneš, Hanák – Rýpar, Langer, Forman – Kreysa, Delong, D. Beneš – Krbec, Zouzal, Besta


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*