Švýcarsko udeřilo proti České republice. Foto: Swiss Unihockey Švýcarsko udeřilo proti České republice. Foto: Swiss Unihockey
8. 9. 2024 Reprezentace (18) KOMENTÁŘŮ

Nepovedený závěr švýcarského turnaje. Češi podlehli domácím Švýcarům 3:8

 



Poslední utkání na turnaji série Euro Floorball Tour ve švýcarském Wintherthuru odehrála česká mužská reprezentace. A nebude to utkání, na které budou svěřenci hlavního trenéra Jaroslava Berky vzpomínat v dobrém. Domácím Švýcarům totiž podlehli o pět branek poměrem 3:8.

Po solidním zápase proti Švédsku a sobotní výhře nad Finskem dnes přišel náraz do domácí zdi.

Úvodní gól zápasu zapsal téměř přesně po deseti minutách Känzig, za pouhých 25 sekund ale srovnal Suchánek. Ještě v první třetině byla hra vyrovnaná a nic nenasvědčovalo tomu, co nakonec přišlo.

Ve druhé třetině totiž Švýcaři zařadili pomyslný vyšší rychlostní stupeň, vyhráli ji 4:0 a fakticky rozhodli celý zápas. Slepenými góly Zaugga a Hermleho se dostali do vedení a když Zaugg vzápětí přidal další gól, tak situace již začínala být vážná. Do konce druhé třetiny se ještě navíc prosadil Louis.

Třetí část gólově otevřel Mendelin a pojistil tak domácí vítězství. Další branky padaly až v závěru, na góly Němečka s Havlasem navázali znovu Louis a Schmücki.

Neděle nevyšla ani týmu U23, který se v Bratislavě musel sklonit před Finskem U23 a odešel poražen 2:6. České branky šly na účet Adama Zubka a Jakuba Faksy.

Švýcarsko – Česko 8:3 (1:1, 4:0, 3:2)
Branky: 10. Känzig, 27. Zaugg, 28. Hermle, 32. Zaugg, 39. Louis, 42. Mendelin, 59. Louis, 59. Schmuki – 11. Suchánek, 54. Němeček, 57. Havlas. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1.

Česko: Bauer – Kisugite, Suchánek, D. Beneš, Meliš, Zouzal, Krbec, Němeček – Forman, Rýpar, Langer – Jendrišák, Besta, Delong – Šindler, M. Gattnar, Kreysa – Havlas, Hanák


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Darius napsal:

    To je tak když chytá Bauer… Jurco v tom zápase chytí 5 jasných gólu, Bauer žádný a ještě 1-2 jsou jeho…

    • hudino napsal:

      Nemyslím si, že by to bylo o brankáři.
      Spíše se ukázalo (u některých opět) kdo nestíhá v top úrovni. Otázka je, jestli jsou schopní náhradníci.

  • Pan M. napsal:

    Bauer má už nejlepší léta za sebou, bohužel. Naštěstí Jurco už dorostl do role plnohodnotné jedničky + zkusil bych dát šanci třeba Hodíkovi na dalším EFT. Jinak chápu, že si někteří trenéři zvou do týmu hráče, co znají, ale třeba takový Zouzal s Gattnarem na nároďák prostě momentálně nemají…

  • Odborník napsal:

    Může mi někdo říci, co v té nominaci pořád dělá Zouzal a to ještě na pozici obránce?

  • ADALBERT napsal:

    Tyjo vidět toho Zouzala v soubojích, Nebo Krbce na hokejce na posledním při rozehrávce je lahůdka 😀 super, že se vrátil Suchánek, ten je prostě dobrej. Jinak klasika, máme cca 7 velmi dobrých hráčů, pak tak 4, který se chytaj a zbytek se zase tak uplně nechytá a vlastně nechápu jejich roli – typicky Gattnar, Kreysa, Šindler, Besta, Zouzal. Ano, každý z nich je velmi dobrý na té klubové úrovní, ale v repre nestíhají. Myšlenka s Jendrišákem jako třetím centrem se mi líbí – kolem něj ale nemůžeš hrát s Gattnarem, ale třeba s Rýparem, jako buldoci proti nejlepším hráčům soupeře.

    • VOCKO SYZLAK napsal:

      souhlas, za mě nesmysl cpát Rýpara k Formanovi s Langerem, ten do té ,,florbalové“ lajny neseděl a spíše kazil a ztrácel zbytečně balonky. K nim bych rád viděl ňákého snajpra, třeba Majera, pak by to za mě mohla být též hodně slušná lajna

      • Honza napsal:

        tak to by bylo hezká lajna s Majerem, akorát to nevypadá, asi díky jeho současné týmové příslušnosti (jinak herně, rychlostně a myšlením do reprezentace mužů podle mě patří), že by dostal od repretrenérů šanci, nedali ho ani do náhradníků, pokud si dobře vybavuji :-), škoda, ale tak trenér si vybírá.
        Ještě je času dost to do MS to doladit.

        • ADALBERT napsal:

          je pravda, že 6 elitních útočníků je teď Beneš M., Havlas, Hanák, Forman, Langer, Majer. A k nim třetí útok Krbec/Besta-Jendrišák-Delong/Kreysa…to vypadá docela dost dobře. Obrana pak němeček, hemerka, suchánek, kisugite, Rýpar, Meliš. V obraně taková kvalita není, tam může být spousta úprav typu – Dominik Beneš, Kawulok, Malič, Hubálek, Besta (pokud nebude v útoku) atp.

  • Vítek napsal:

    Priste vemte majera pls, jediny schopny pravák byl Havlas.

    Rýpar umí jen do soubojů, které mu stejně rozhodčí písknou jako faul a Kreysa hral pres ruku…supr. Mozna ten besta jakztakz, protoze hraje s delongem v klubu.

    za mě idealni sestava na ms

    havlas-langer-benes-nemecek-hemerka
    majer-forman-hanak-kawulok-kisugite
    besta-jedrisak-delong-suchanek-bachmaier

  • frc napsal:

    A já bych řekl že Langer úplně z formy , hodně dlouho nehrál zápas a je to vidět , Formana bych vyliskal vůbec nebyl prospěšný pro team , Zouzal zbytečný Šindler nic nepatří tam Gattnar mladý ohraje se a bude dobrý jinak top němecek Beneš M Jendříšák už nic moc Rýpar celkem dobrý jo A Golman Bauer nic konec

  • Jakub L. napsal:

    no to čeká realizák ještě hodně práce 😀 Jediný, kdo na to vyhrát MS úrovní má je Beneš, Němeček, Jurco u ostatních pár osobních fatálků padlo a mám je s otazníčkem. Ale čím nahrazovat že 🙂 Mezi slepými jednooký král takže asi tak

  • Pavel napsal:

    Osobně bych to tak tragicky neviděl jako většina diskutujících. Jasně pár hráčů bych osobně vyměnil, ale jádro týmu je dobré. Důležité je kdo pojede na MS.
    Mimochodem v B-týmu v Bratislavě se mě hodně líbil Fukala, ten snad neprohrál osobní souboj. Majer byl taky dobrý, ale nebyl rozdílový hráč, každopádně šanci by měl dostat, když už hrál například Gattnar.

  • Komisař Rex napsal:

    Škoda, že se zranil Martin Kisugite, tyhle zápasy jsou přesně pro něho. Možná chyba kondice …

Napsat komentář

*