Tomas Eriksson během světového šampionátu žen v Singapuru. Foto: IFF Tomas Eriksson během světového šampionátu žen v Singapuru. Foto: IFF
12. 9. 2024 Ostatní (3) KOMENTÁŘŮ

Konec po 28 letech. Prezident IFF Tomas Eriksson se nebude ucházet o znovuzvolení

 



Světový florbal čeká velká změna. Po 28 letech totiž letos v prosinci v jeho čele skončí Švéd Tomas Eriksson, který oznámil, že se o další znovuzvolení ucházet nebude. Zkušený sportovní funkcionář a bývalý elitní rozhodčí se bude věnovat dalším aktivitám.

Co se týče florbalu, Tomas Eriksson byl především elitním rozhodčím, který svou kariéru ukončil v roce 1994. Už o dva roky později se stal prezidentem Mezinárodní florbalové federace, kterým je dodnes a jeho éra skončí 14. prosince 2024 v Malmö.

Během své funkce v IFF byl také Generálním sekretářem Švédské florbalové federace mezi lety 1999 – 2010, mezi lety 2015 – 2023 zasedal v odborné komisi švédské vlády a aktuálně je také viceprezidentem Švédské asociace eSportů.

Během světového šampionátu mužů 2024 pak skončí jeho působení v čele IFF.

„Společně jsme dosáhli mnohého, členská základna se postupem času rozrostla na 80 zemí na všech kontinentech po celém světě. V souladu s naší Strategií „Posílení základů“ do roku 2032 již bylo dosaženo mnoha milníků, uznání Mezinárodním olympijským výborem v roce 2011 bylo zásadní pro naše povědomí a růst. Zařazení Světových her v roce 2017, které se pro TWG 2025 rozšířilo na kategorie žen i mužů, ukazuje, že důraz na rovnost je životně důležitý.

Růst na všech kontinentech prokázal, že naše společná rozvojová práce se vyplácí. Mistrovství světa ve florbalu přitahuje stále větší mezinárodní pozornost, vzniká Africký pohár, florbal je na SEA Games a možném AIMAG v Asii, naše vlastní IFF 3v3 Floorball WFC je dalším příkladem, které jsou všechny obrovské úspěchy,“ napsal Eriksson v dopise, kterým oznámil, že na pozici skončí.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Šuman prezident? To by bylo dobrý. Udělal toho pro florbal hlavně v Česku hodně a IFF by mohl posunout na vyšší level.

    • Karel napsal:

      „hodně“ myslíš to, jak ojebává dotace a vrhá na florbal špatné světlo? 😀 tak to asi udělal no

  • flrbl napsal:

    Co to znamená ojebává dotace? Co znamená vrhá na florbal špatné světlo?
    Ono platí spíš naopak, on ten florbal na to světlo dostal. Za jeho vedení se z úplně minoritní pozice dostal na jeden z hlavních sportů v Česku a respektovanou pozici širokou veřejností.
    Ale můžeš mě poučit, já ty příklady třeba neznám. Jak konkrétně „ojebává“ dotace? Jak vrhá špatné světlo?

Napsat komentář

*