Zdroj: Tatran Střešovice, Český florbal Zdroj: Tatran Střešovice, Český florbal
15. 9. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians zvítězili nad Tatranem, Liberec smetl nováčka Superligy Kladno

 



Prázdniny skončily a my máme za sebou první hrací víkend nové sezony Livesport Superligy. Bohemians dokázali zvítězit nad Tatranem, Boleslav doma udolala Chodov a Liberec si smlsnul na nováčkovi Livesport Superligy Kanonýrech z Kladna.

Začneme prvním sobotním utkáním, ve kterém se střetli BA Sokoli Pardubice s Karlovými Vary. Do utkání vstoupili lépe domácí Pardubice, které v první třetině nasázeli do branky hostů hned čtyři góly. Druhou třetinu doprovázela řada šancí, žádný z týmů ovšem neskóroval a Karlovy Vary tak čekalo v poslední části dohnat čtyřgólové manko. Snížit se hostům podařilo, ale Sokoli si nakonec vedení pohlídali a na úvod ligy si tak připsali tři body za vítězství 6:3.

Zdroj: BA Sokoli Pardubice, český florbal

Zdroj: BA Sokoli Pardubice, Český florbal

Jako další se představili FbŠ Bohemians v rámci výjezdního utkání na hale Richarda Hartmanna v německém Chemnitzu. Pražské derby otevřel domácí kanonýr Marek Beneš, který pohotově zakončil po úspěšném presu Tatranu za brankou hostů. Bohemians ale brzy na to vyrovnali a po další brance na obou stranách skončila první třetina nerozhodně. Stejně jako v předchozím zápase se skóre ve druhé části nezměnilo a do poslední třetiny tak týmy nastupovaly za vyrovnaného stavu. V té začali dominovat hosté a po několika rychlých brankách se dostali do vedení 6:2. Snížení z hole Matěje Havlase poté znamenalo jen kosmetickou úpravu skóre a Bohemians tak porazili domácí Tatran 3:6.

Zdroj: Tatran Střešovice, Český florbal

Zdroj: Tatran Střešovice, Český florbal

Poslední sobotní zápas znamenal souboj mezi nováčkem Livesport Superligy Kanonýry Kladno a Libercem. Hosté z Liberce se stihli dostat do vedení už na konci druhé minuty, kdy Vojtěch Wiener našel před brankou Kladna osamoceného Michala Fišera. Domácí dokázali reagovat až chvíli po začátku druhé části a Kristián Kozák tak vyrovnal skóre. Následovalo ovšem několik branek Liberce, který si poté náskok již pohlídal a výsledek utkání nakonec značil vysokou výhru hostů 2:7.

Zdroj: Kanonýři Kladno, Český florbal

Zdroj: Kanonýři Kladno, Český florbal

Nedělní sérii utkání zahájila Mladá Boleslav v souboji s Chodovem. Právě hostující Chodov se v utkání prosadil jako první, a to hned po padesáti čtyřech vteřinách, kdy se z úhlu trefil Marek Matoušek. Následovalo odpískané trestné střílení ve prospěch Boleslavi, za kterou šanci na srovnání využil Jan Zoufalý. Domácí ještě do první přestávky stihli skóre úplně otočit a do šaten se odcházelo za stavu 3:1. Ve druhé třetině byl úspěšnější Chodov, který dvěma brankami zařídil před třetí částí vyrovnaný stav. Boleslav ale se stejným skórem jako v první třetině dokázala utkání dotáhnout do vítězného konce a nad Chodovem tak zvítězila 6:4.

Zdroj: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Zdroj: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

V dalším zápase se střetla Česká Lípa s Ostravou. Hosté dokázali do branky České Lípy v první třetině vstřelit dva góly, ale domácí již reagovat nezvládli. Probudili se až v druhé části, ve které se během chvíle dokázali dostat do vedení 4:2. Ostrava celý zbytek základní hrací doby snižovala a necelou minutu před koncem vyrovnal skóre Elmeri Haveri, který tak poslal utkání do prodloužení. V něm ale byli úspěšnější opět domácí a Ostrava tak odvážela domů pouze bod.

Zdroj: FBC Ostrava, Český florbal

Zdroj: FBC Ostrava, Český florbal

První souhrn letošní sezony zakončíme utkáním mezi Spartou Praha a Sokolem Vinohrady. Další pražské derby otevřeli tentokrát hosté. Do branky Sparty se při dorážce trefil Milan Bína. Chvíli na to ovšem domácí rozebrali obranu Vinohrad a vyrovnali. První třetinu ale po následné brance Tomáše Gärtnera vyhráli hosté. Ve druhé části střílela góly pouze Sparta a zvládla otočit skóre na 3:2. Vinohrady se následně v poslední třetině vzchopit nedokázaly a domácí tak na své půdě vyhráli 4:2.

Zdroj: Sparta Praha, Český florbal

Zdroj: Sparta Praha, Český florbal

Výsledky 1. kola Livesport Superligy:

BA Sokoli Pardubice – Florbal Vary 6:3 (4:0, 0:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 13. Kroužek, 15. Štyler (Ludvík), 18. Burian (Hromada), 19. Komorný (Žáček), 47. Šimák (Žáček), 50. Kroužek (Čáslava) – 49. Korbel (Švarc), 58. Brautferger (Waldhauser), 58. Navrátil (M. Klápa)

Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians 3:6 (2:2, 0:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 4. Mare. Beneš (T. Hanák), 19. Sádlo (Havlas), 59. Havlas (R. Hanák) – 15. J. Petrák (Malič), 18. Buršík (Kawulok), 42. Buršík (J. Petrák), 46. Trnka (Řehoř), 57. Buršík (K. Petrák), 59. Bílek

Kanonýři Kladno – FBC Liberec 2:7 (0:1, 1:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 24. Kozák (Stůj), 48. Bohuslávek (Stůj) – 2. Fišera (Wiener), 32. Faksa (Wiener), 32. Mádlo (Trčka), 37. Mádlo (Korych), 44. Horn (Wiener), 53. Horn (Faksa), 60. Vik (Wiener)

Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 6:4 (3:1, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Zoufalý (TS), 10. Vařecha (Delong), 20. Delong (Vařecha), 53. Zakonov (Lund), 57. Vařecha (Zoufalý), 59. Tomašík (Sládek) – 1. Matoušek (Papež), 34. Petráň (Tichý), 39. Kafka (Štefek), 51. V. Klápa (Štefek)

FBC Česká Lípa – FBC Ostrava 6:5p (0:2, 4:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Pekárek (J. Bína), 27. Krajcigr (Pekárek), 29. Krajcigr (J. Bína), 30. Vavruška (Kouba), 49. Škoda (Hurt), 65. Štěrba (Pekárek) – 5. Matejčík (Jakubec), 15. Viitanen (Vojáček), 34. Pobořil (Matejčík), 55. Chatrný (Matejčík), 60. Haveri (Markkula)

Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Zouzal (M. Krbec), 24. Drba (Pešat), 31. Ujhelyi (Curney), 56. Ujhelyi (Wertheim) – 7. M. Bína (Hájek), 12. T. Gärtner (Mervart)

 

 


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*