Duel mezi Tatranem a Chdoovem otevře nejvyšší soutěž žen. Foto: Florbal Chodov Duel mezi Tatranem a Chdoovem otevře nejvyšší soutěž žen. Foto: Florbal Chodov
16. 9. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran bere v pražském derby dva body, před televizními kamerami slavilo FBC Ostrava

 



Pouhé tři duely měla o víkendu na programu ČEZ Extraliga žen, protože zápasy mezi Třincem a Libercem a Vítkovice – Bulldogs Brno byly pro nepříznivé počasí odloženy. Ve šlágru kola tak po nájezdech zvítězil Tatran, před televizními kamerami zvítězilo FBC Ostrava a v posledním zápase se radovaly hráčky Bohemians.


Tatran od začátku duelu proti Chodovu potvrzoval roli černého koně soutěže a po brance Želízkové z přesilové hry vedl. Ve druhé třetině padly celkem tři branky a bylo srovnáno na 2:2. Ve třetí třetině Tatran dvakrát vedl, ale Chodov dvakrát našel odpověď a utkání dospělo až k nájezdům. Ty dospěly až do sedmé série, ve které se prosadila Mechlová, naopak Vejvodová netrefila a Tatran tak bral extra bod.

Po bezbrankové první třetině se televizní duel mezi Olomoucí a FBC Ostrava rozhodl ve druhé třetině. To se totiž prosadila dvojčata Paulína a Kristína Hudákovy, nová posila Wöjcik a také Pudišová, což znamenalo vedení 4:0. To už FBC uhlídalo a zvítězilo poklidně poměrem 7:2.

V posledním zápase víkendu si florbalistky Bohemians poradily s Židenicemi. Brněnský tým sice držel krok díky dvěma gólům Fuchsové, postupně se ale ukázala větší kvalita soupeře a Bohemians nastřílely šest branek v řadě. Výhra 8:2 je tak nejvyšší v tomto kole.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*