Chodov slaví výhru v prvním čtvrtfinále ; Foto: Flickr IFF
20. 9. 2024 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Gólová přestřelka pro Chodov, doma porazil Kloten 8:5 a má tři body

 



Úspěšný vstup do Champions Cupu 2025 mají za sebou florbalistky Chodova. Ty se představily poprvé v novém formátu doma x venku a v prvním čtvrtfinálovém duelu porazily Kloten-Dietlikon Jets poměrem 8:5. Mladá útočnice Lucie Baldreichová zaznamenala hattrick ještě v průběhu první třetiny.

Úvod zápasu Chodovu nevyšel, už po 54 sekundách se prosadila Wieland. V deváté minutě vyrovnala Baldreichová, která rozjela své představení. Následovala branka Suter, a další dva zásahy Baldreichové, která tak zakončila hattrick v čase 13:45 a do první sirény bylo na Jižním Městě ještě veseleji, když přesilovou hru využila Frantíková.

Jenže ve druhé třetině Kloten znatelně zjednodušil hru, hrozil především po rychlých kombinacích na dva až tři doteky, které ale nesly ovoce a díky Metzger s Überschlag bylo srovnáno. Následně ale rychlou protiakci zakončila Prontekerová a Chodov znovu vedl.

Už po 31 sekundách třetí části navíc udeřila Kovaříková, Kloten vrátila do hry Suter. Chodov byl ve třetí třetině lepší a na začátku poslední desetiminutovky to potvrdila Havlíčková. Kloten na závěr sáhl k power play a byť jeho hlavním trenérem je Rolf Kern, strůjce zázraku z Neuchatelu, tak tentokráte jeho tým neuspěl a navrch inkasoval gól od Vávrové. Chodov tak v prvním zápase zvítězil 8:5.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Kloten-Dietlikon Jets 8:5
branky: 9. Lucie Baldreichová, 12. Lucie Baldreichová, 14. Lucie Baldreichová, 15. Daniela Frantíková, 38. Markéta Prontekerová, 41. Kateřina Kovaříková, 51. Marie Havlíčková, 60. Barbora Vávrová – 1. Leonie Wieland, 10. Lea Suter, 26. Nina Metzger, 32. Noomi Überschlag, 45. Lea Suter; rozhodčí: Václav Patera – Nikola Staňková; vyloučení: 1:3; využití: 1:0; po třetinách: 4:2, 1:2, 3:1

Chodov: Christianová – Balková, Frantíková, Štekerová, Štolbová, Moravcová, S. Skalíková – Prontekerová, Havlíčková, Kovaříková – Baldreichová, Janatková, Vachovcová – Lovíšková, Lískovcová, Skoková – Vejvodová, Fáčková, Vávrová


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*