Zdroj: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal Zdroj: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal
22. 9. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady zvítězily nad Vítkovicemi, Pardubice kradly body na půdě Chodova

 



Je tu opět víkend a s ním i souhrn ze zápasů druhého kola Livesport Superligy. Vinohrady doma v prodloužení porazily po šesti letech Vítkovice, Tatran zvítězil nad nováčkem nejvyšší soutěže a Pardubice vyhrály v Praze na Chodově. 

Dnes začneme středečním utkáním mezi Tatranem Střešovice a Bulldogs Brno. Letošní nováček Superligy obdržel od loňského mistra uvítání v nejvyšší soutěži v podobě několika rychlých gólů a domácí Tatran tak ve třetí minutě vedl již 3:0. Hosté brzy na to zvládli reagovat, první třetina ale i tak skončila vedením Tatranu 5:1. I ve druhé části domácí dominovali a i přes snižování rozdílu ve skóre ze strany hostů skončila druhá třetina vysokým náskokem Tatranu 8:3. Domácí ani v poslední části nezaváhali a Bulldogs Brno nakonec porazili 11:6.

Zdroj: Tatran Střešovice, Český florbal

Zdroj: Tatran Střešovice, Český florbal

V sobotu se konal souboj mezi FbŠ Bohemians a Kanonýry Kladno. Právě nováček Superligy se prosadil v zápase jako první, konkrétně se trefil Matěj Netrefa, který byl nalezen osamocený před brankou Bohemians. Domácí ale do konce třetiny zvládli skóre otočit na stav 2:1. Ve druhé části padlo sedm branek, většina ovšem opět do sítě Kladna. Nováček dokázal skóre snižovat, Bohemians si ale svůj náskok navýšili na 7:3. V poslední třetině domácí jen potvrdili svoji výhru a po dvou vstřelených gólech a udržené nule zvítězili celkově 9:3.

Zdroj: FbŠ Bohemians, Český florbal

Zdroj: FbŠ Bohemians, Český florbal

Další zápas skýtal souboj mezi Sokolem Královskými Vinohrady a Vítkovicemi. Hosté z Vítkovic se rychle po začátku utkání dostali do vedení 0:2. Domácí ale dokázali gólově reagovat a první třetina skončila nerozhodně 3:3. Podobný průběh měla i druhá část, kdy se nejprve prosadil domácí Daniel Gärtner, který stál na konci kombinace Vinohrad. Chvíli před druhou přestávkou ale zařídil vyrovnání Matyáš Šindler při přesilové hře, poté co ho obrana domácích nechala volného na středu hřiště. Domácí ovšem nepolevili, dostali se do vedení a ještě minutu před koncem základní hrací doby vedli 6:5. Vítkovice ale při hře v šesti dokázali vyrovnat a poslat utkání do prodloužení. V něm domácí čekala přesilová hra, kterou dokázali využít krásnou kombinací a porazit tak Vítkovice po šesti letech vzájemných soubojů v prodloužení 7:6.

Zdroj: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Zdroj: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

V posledním sobotním utkání se střetl domácí Florbal Chodov s Pardubicemi. V první třetině se prosadil pouze Vilém Doležal, který trefil ze vzduchu odražený balonek a poslal hosty do vedení. I ve druhé části se jako první prosadili BA Sokoli a navýšili svůj náskok. V polovině utkání se trefil Marek Matoušek a Chodov tak snížil na 1:2. Další branka ovšem padla až na konci poslední třetiny a opět z holí hostů. Pardubice si tak z půdy Chodova odvážejí tři body s konečným skóre 1:3.

Zdroj: Florbal Chodov, Český florbal

Zdroj: Florbal Chodov, Český florbal

První ze dvou nedělních zápasů znamenal souboj mezi Karlovými Vary a Libercem. Nejprve se prosadily domácí Vary, již po čtyřiceti devíti vteřinách. Vedení jim sebral až v poslední minutě před první přestávkou Vojtěch Wiener po povedené střele tahem z úrovně útočné třetiny. Ve druhé části byli lepší hosté, kteří před poslední třetinou drželi jednobrankové vedení 2:3. Poslední dvacetiminutovka ale následně patřila pouze Liberci. Ten dokázal vstřelit hned šest branek a i přes to, že Karlovy Vary těsně před koncem snížili, si hosté pohlídali pohodlné vedení a zvítězili 3:9.

Zdroj: Florbal Vary, Český florbal

Zdroj: Florbal Vary, Český florbal

Dnešní souhrn zakončíme zápasem mezi Spartou Praha a FBC Ostravou. Domácí Sparta se brzy ujala vedení a v polovině první části vedla 2:0. Ostrava ale chvíli na to snížila a na začátku druhé třetiny skóre vyrovnal Lukáš Pobořil. Následovala ovšem gólová smršť ze strany Sparty a během chvíle vedla 6:2. Před druhou přestávkou a na začátku poslední dvacetiminutovky se Ostravě dařilo skóre snižovat. Sparta si ale své těsné vedení pohlídala a v utkání zvítězila 7:6.

Zdroj: Vojtěch Grohol, Sparta Praha, Český florbal

Zdroj: Vojtěch Grohol, Sparta Praha, Český florbal

Výsledky 2. kola Livesport Superligy:

Tatran Střešovice – Bulldogs Brno 11:6 (5:1, 3:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 2. Majer (A. Kučera), 2. J. Boček, 3. T. Hanák (Čelakovský), 8. Kún (Čelakovský), 13. Kreysa (Sládeček), 25. Meliš (Vavroušek), 36. Majer (Meliš), 40. Majer (Meliš), 41. Majer (Kreysa), 46. Kreysa (Majer), 55. Bureš (Kún) – 6. Vaverčák (Svatoň), 23. Vaverčák (Mráz), 33. Marek (TS), 42. Skalník (Zukal), 56. Koláčný (Matula), 60. Mráz (Kalousek)

FbŠ Bohemians – Kanonýři Kladno 9:3 (2:1, 5:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. K. Petrák (Řehoř), 20. K. Petrák (Kvasnica), 22. Gajdoš (Kawulok), 27. Řehoř (K. Petrák), 35. Kvasnica (Buršík), 37. Batkovič (Rada), 38. Bílek (Batkovič), 58. K. Petrák (Gajdoš), 58. Rada (Řehoř) – 11. Netrefa (Čika), 23. Bohuslávek (Tomášek), 37. Stůj (K. Krbec)

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC Vítkovice 7:6p (3:3, 1:1, 2:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Ja. Procházka (Hájek), 11. Karásek (D. Gärtner), 18. Pražák (Hájek), 31. D. Gärtner (Ji. Procházka), 46. Pražák, 49. Švejda (Trojáček), 62. Hájek (Pergler) – 1. Slončík, 5. Bräuer (Pažák), 10. Slončík (A. Šmíd), 39. Šindler (A. Šmíd), 48. Fukala (Palčinský), 60. Fukala (A. Šmíd)

Florbal Chodov – BA SOKOLI Pardubice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Matoušek (Sýkora) – 10. Doležal (Obuškevič), 24. Doležal (Obuškevič), 58. Doležal (Burian)

Florbal Vary – FBC Liberec 3:9 (1:1, 1:2, 1:6)

Branky a nahrávky: 1. Hozman (M. Klápa), 34. Hejzlar (Brautferger), 60. M. Klápa (Strachota) – 20. Wiener (Korych), 28. Horn (Valeš), 38. Mádlo (Trčka), 44. Faksa (Wiener), 45. B. Smolka (Čermák), 52. Mádlo (Wiener), 54. Trčka (Korych), 56. Faksa (Janeček), 59. Mádlo (Korych)

Sparta Praha – FBC Ostrava 7:6 (2:1, 4:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 3. Krejča (Curney), 13. Curney (M. Krbec), 33. Krejča (Pražan), 36. Curney (M. Krbec), 37. Krejča (M. Krbec), 38. Krejča (Curney), 43. Ujhelyi (Drba) – 16. Viitanen (Chatrný), 23. Pobořil (Vojáček), 39. Markkula (Pobořil), 46. Markkula (Viitanen), 52. Markkula (Viitanen), 60. Pobořil

 


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*