Zdroj: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal Zdroj: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal
22. 9. 2024 Pohár mistrů (1) KOMENTÁŘŮ

Boleslav doma porazila Zug, utkání Tatranu s Wilerem skončilo nerozhodně

 



V neděli naše dva loňské finalisty nejvyšší soutěže čekalo první kolo IFF Poháru mistrů. Do Boleslavi přijel změřit síly Zug United a Tatran vycestoval do Zuchwilu, kde se utkal s Wilerem.

První se představil na půdě Mladé Boleslavi Zug United. Nejprve se v utkání prosadili domácí, kdy se po přihrávce od Michala Sládka trefil Patrik Suchánek. Za tohoto jednobrankového vedení skončila i první třetina. Ve druhé části se nejprve prosadil a vyrovnal skóre Andrin Christen, chvíli na to ale navrátil vedení Boleslavi Filip Zakonov. Následně v poslední třetině byli domácí opět jediní kdo skórovali a konečné fotbalové skóre 3:1 zpečetil Joakim Lund osm minut před koncem. Odveta se odehraje na půdě Zugu United v sobotu 28. září.

Ve druhém utkání se Tatran Střešovice postavil domácím SV Wiler-Ersigen. Hostující Tatran v zápase otevřel skóre až dvě minuty před koncem první části, kdy se prosadil Matěj Havlas po přihrávce Marka Beneše. Vedení ale Pražanům nevydrželo dlouho, jelikož ani ne minutu na to srovnal skóre Simon Laubscher. Ve druhé třetině se Tatran dokázal po dvou brankách Jonáše Kreysy dostat opět do vedení a i přes snížení ze strany Wileru do poslední dvacetiminutovky nastupovali hosté s jednobrankovým vedením. Ve třetí třetině Tatranu ubližovaly dvouminutové tresty. Nejprve za nedovolené vrážení a následně za sekání, přičemž obě přesilové hry domácí celek využil. Utkání tak skončilo nerozhodně 5:5. Odveta se odehraje v pátek 27. září na Tatranu.

Výsledky prvního kola IFF Poháru mistrů 2024/25:

Florbal Mladá Boleslav – Zug United 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a přihrávky: 3. Suchánek (Sládek), 25. Zakonov (Besta), 52. Lund (Sládek) – 24. Christen (Nilsberth)

SV Wiler-Ersigen – Tatran Střešovice 5:5 (1:1, 1:2, 3:2)

Branky a přihrávky: 19. Laubscher, 26. Siegenthaler (Vogt), 36. Persici (Bürki), 38. Bürki, 55. Siegenthaler (Vogt) – 19. Havlas (Beneš), 22. Kreysa (Majer), 31. Kreysa (Vavroušek), 50. Beneš (Meliš), 51. Hanák (Meliš)


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*