Mladá Boleslav porazila Zug 3:1. Foto: IFF Mladá Boleslav porazila Zug 3:1. Foto: IFF
24. 9. 2024 Pohár mistrů (1) KOMENTÁŘŮ

POHLED: České týmy míří na čtyři semifinálové místenky. Zaslouženě

 



Na úvodní čtvrtfinálové duely Champions Cupu a jejich výsledky musel být z českého pohledu velmi příjemný pohled: čtyři zápasy přinesly tři vítězství a jednu remízu, o kterou se postaral Tatran Střešovice. Před pátečním začátkem odvet se tak sluší napsat, že český florbal míří na všechny čtyři dostupné semifinálové místenky.

Vše začalo v pátek, kdy šly do akce ženy Chodova, které si nakonec v poměrně divokém utkání poradily s Klotenem-Dietlikonem poměrem 8:5. Jistě, soupeř Chodova poměrně točil sestavou a je zřejmé, že hostující hlavní trenér Rolf Kern, jinak také trenérský strůjce senzačního obratu Švýcarek proti Češkám v semifinále domácího šampionátu, má ještě nějaké trumfy v rukávu, ale Chodov přesto dokázal být v klíčové části zápasu lepší a zaslouženě bral tři body.

Totéž platí pro ženy Vítkovic. Ty měly pozici ještě těžší o to, že velmi proměněný tým čekalo vůbec první soutěžní utkání, navíc proti soupeři, který by měl plnit roli největšího favorita své soutěže a který vyměnil hlavního trenéra, což je vždy impuls. Však také výkon Zugu byl na hony vzdálen domácímu výbuchu 2:12 se Zollbrückem, přesto ale Vítkovice vezly tři body. Trenérům Dudeškovi s Kozlíkem, kterým pomohl narychlo povolaný trenér mládeže Miklas, totiž vyšly taktické šachy a Vítkovice v závěru potvrdily trend druhé poloviny utkání, ve které byly lepším týmem. Odveta každopádně slibuje parádní podívanou.

Nedařilo se ani mužům Zugu, jejich „dream team“ vedený švédskou legií tvrdě narazil v Mladé Boleslavi, kde prohrál 1:3. Jistě, švýcarská odveta bude pro Boleslav velmi těžká, ale získané tři body mohou dodat svěřencům kouče Naavy tolik potřebný klid. Sebevědomí už získali tím, že dokázali Zug porazit.

Tradičně velmi takticky svázané bylo utkání Tatranu Střešovice s Wilerem. Také v tomto utkání se ale ukázalo, že Tatran umí v klíčových momentech zápasů zapnout vyšší rychlostní stupeň a byť se utkání v jeho určité části nevyvíjelo v jeho prospěch, tak konečná remíza 5:5 je plusová právě pro něj.

Důležitou součástí úspěchu ale byla důvěra ve vlastní know-how. Chodov, Vítkovice, Mladá Boleslav a Tatran Střešovice totiž prodaly vlastní identitu, předvedly sebevědomé výkony a vykročily vstříc další fázi Champions Cupu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Auto si šňupnul? napsal:

    Góly se nesčítají a výhra má hodnotu jen bodovou. Usuzovat z prvních zápasů, které nic neznamenají a sestavama se nehrají až tak na krev je velmi odvážné. Ostatně loni byla situace skoro stejná, Bohemka i FBC taky vyhrálo první zápasy a nakonec z toho nic nebylo. A prostě zkušenost i ze severských soubojů je, že rozhoduje v podstatě jen druhý zápas.
    PS: zápas kde padne 10 gólů označit za takticky svázané utkání je taky celkem odvaha.

Napsat komentář

*