Filip Šuman bude kandidovat na pozici prezidenta IFF. Foto: Barbora Reichová, ČOV Filip Šuman bude kandidovat na pozici prezidenta IFF. Foto: Barbora Reichová, ČOV
25. 9. 2024 Ostatní (5) KOMENTÁŘŮ

Cítím, že je správný čas. Filip Šuman bude kandidovat na volné místo šéfa IFF

 



Od oznámení konce dosavadního šéfa Mezinárodní florbalové federace Tomase Erikssona se čekalo, jak se k situaci postaví dosavadní viceprezident a dlouholetý šéf Českého florbalu Filip Šuman. Nyní je jasno. Český florbal Šumana oficiálně nominoval jako kandidáta na prezidentský post, o který se bude usilovat v prosinci.

Filip Šuman je dlouholetým florbalovým funkcionářem, Český florbal vedl 21 let, od roku 2010 je pak viceprezidentem IFF, Tomas Eriksson pak Mezinárodní florbalovou federaci vede od roku 1996, nicméně v minulých dnech oznámil, že kandidovat pro další období už nebude.

„Cítím, že je správný čas. Zvažoval jsem kandidaturu již před čtyřmi lety, tehdy ale přišel covid a bylo potřeba věnovat velkou pozornost Českému florbalu, avšak rozvoj mezinárodního florbalu pro mě byl vždy velice důležitý. I proto jsem se v posledních letech intenzivně věnoval přípravě a spuštění nového rozvojového programu Floorball: Fit For Future a mám velkou radost, že se do něj zapojilo již více než 20 federací z celého světa. Mám velkou motivaci posunout florbal na další úroveň. Vedl jsem řadu let florbalový klub, poté českou federaci, zkušenosti mám jak z Výkonného výboru IFF, tak z národního olympijského výboru. Vím, že vést celý sport znamená mít obrovskou zodpovědnost a chci využít všechny své zkušenosti k tomu, aby byl florbal na mezinárodním poli ještě silnější a úspěšnější,” uvedl Šuman v tiskové zprávě Českého florbalu.

„Jsem rád, že se Filip rozhodl kandidovat na post prezidenta IFF. Má k tomu ty nejlepší předpoklady a zkušenosti. Nejen pro Český florbal, ale po celý český sport by se jednalo – v případě jeho zvolení – o velmi prestižní záležitost. Znám Filipa a jeho ambice a pracovní nasazení velmi dobře, a pokud Český florbal společně minimálně s nejsilnějšími zeměmi bude schopen toto nasazení a ambici podporovat, bude mezinárodní florbalové prostředí sílit,” řekl pak současný prezident Českého florbalu Daniel Novák.

O novém prezidentovi a složení výkonného výboru a komisí se rozhodne na valné hromadě IFF, která proběhne 14. prosince během mistrovství světa mužů ve švédském Malmö.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Fandím, může to posunout na další level

  • znalec napsal:

    Co se tomuto pánovi povedlo je neuvěřitelné už teď! Vybudoval celý český florbal, vymyslel tolik věcí a bez něj by byl vlastně celý český florbal ještě jeskyním sportem.

  • znalec 2 napsal:

    Opravdovy spasitel! Vyplati se sledovat jeho dalsi kroky

  • Spasiteľ napsal:

    SPASITELI, prosím 🙏, můžeš dát na IFF teplé místečko i panu Mlčouškovi?! Strašně pomůžeš českému florbalu. Opravdu moc prosím, všichni z Brna!??

  • venca napsal:

    Pán je na IFF 14 let vicepresident, to je tedy svěží vítr!

Napsat komentář

*