Wiler vyřadil Tatran Foto: Flickr IFF
27. 9. 2024 Pohár mistrů (5) KOMENTÁŘŮ

Bürkiho K.O. vyřadilo Tatran z Champions Cupu, ženy Chodova mají druhou výhru a postup

 



Dva zápasy, dva rozdílné výsledky. Zatímco ženy Chodova vybojovaly u letiště v Curychu výhru nad Klotenem-Dietlikonem Jets 2:1 a se ziskem šesti bodů postupují do semifinále. Pouť Champions Cupem naopak končí pro loňské vítěze z Tatranu, který doma prohrál s Wilerem 3:4 a získal pouhý jeden bod.

Jako první šli do akce muži Tatranu a od začátku bylo jasné, že je nečeká nic snadného. Tím spíše, že se brzy trefil Louis a Wiler takticky velmi vyspěle bránil vedení. Tatranu se povedlo uspět až na začátku druhé části, kdy otočili Tomáš Hanák s Ondřejem Sádlem. To bylo poprvé a naposledy kdy Tatran vedl, dvě sekundy před koncem druhé třetiny srovnal Tambini.

Ve třetí třetině nejprve skóroval Siegenthaler, posléze se trefil Petr Majer. Když už se vše schylovalo k prodloužení, tak udeřil Bürki, jehož branka 39 sekund před koncem vyřadila Tatran ze soutěže.

O půl hodiny později nastoupily ke svému druhému zápasu ženy Chodova a především v první třetině asi byly rády za tři body, které si vybojovaly v Praze. Kloten měl totiž několik šancí a jeho gól několikráte visel ve vzduchu.

Od druhé třetiny se Chodov dokázal soupeři vyrovnat a v určitých pasážích jej také přehrávat, což se projevilo také na skóre, které otevřela v 27. minutě Vávrová. O šest minut později srovnala Suter a pokračovala taktická bitva, která se rozhodla v poslední třetině.

Při power play totiž v čase 18:22 Kloten nejdříve poměrně překvapivě nesáhl k oddechovému času, aby jej následně potrestala Kovaříková gólem do prázdné branky.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*