Natálie Martináková na lavičce Zugu. Foto: Swiss Unihockey Natálie Martináková na lavičce Zugu. Foto: Swiss Unihockey
28. 9. 2024 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Zug oficiálně potvrdil konec spolupráce s Martinákovou. Týmu přeji jen to nejlepší, uvedla na sítích

 



Natálie Martináková už oficiálně není hlavní trenérkou ženského týmu Zug United. Po dvou týdnech od porážky se Zollbrückem to klub oficiálně potvrdil. Novým hlavním trenérem se stal Fin Juha Seppä, který už tým vedl v prvním utkání čtvrtfinále Champions Cupu proti Vítkovicím.

Natálie Martináková vedla ženský tým Zugu necelé dvě sezóny, když těsně po začátku ročníku 2022/2023 nahradila v pozici hlavního trenéra Saschu Rhynera, který si ji naopak přivedl jako asistentku od týmu juniorek Klotenu-Dietlikonu.

V sezóně 2022/2023 dokázala zvítězit ve švýcarské pohárové soutěži a v srpnu minulého roku dokázala tým dovést k výhře v Supercupu, ale v samotném ročníku se silně posílenému týmu nepovedlo vyhrát ani jednu ze dvou soutěží, jak nejvyšší tak pohárovou soutěž pro sebe získal Kloten-Dietlikon.

Na začátku letošní sezóny ještě vedla tým v semifinále Supercupu, kde prohrála s Dietlikonem a jejím posledním zápasem byla vysoká domácí porážka 2:12 proti Zollbrücku v prvním kole domácí soutěže.

V následujícím prvním čtvrtfinále Champions Cupu proti Vítkovicím už tým vedl finský trenér Juha Seppä, který dosud trénoval především v domovském Finsku mládež, a to ve Westend Indians. Nyní bude oficiálně hlavním trenérem týmu.

„Zug United děkuje Natálii Martinákové za odvedenou práci a její obrovské nasazení, které významně přispělo k úspěchům v posledních letech. Přejeme Natálii vše nejlepší do budoucna,“ uvedl dnes Zug na svém oficiálním webu.

„Byla to čest, děkuji za společnou jízdu. Přeji jen to nejlepší,“ uvedla pak samotná trenérka na sociálních sítích.

Éra nového hlavního trenéra začala porážkou s Vítkovicemi poměrem 4:5, už v neděli pak oba týmy – jako poslední dvojici s českou účastí ve čtvrtfinále Champions Cupu – čeká odveta v Ostravě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*