Mladá Boleslav porazila Zug a je v semifinále Champions Cupu ; Foto: Flickr IFF
28. 9. 2024 Pohár mistrů (2) KOMENTÁŘŮ

Boleslav sestřelila Zug deseti góly a postupuje do semifinále Champions Cupu

 



Třetí čtvrtfinálová dvojice má hotovo a je z toho druhý český postup. Mladá Boleslav navázala na domácí výhru nad Zugem v poměru 3:1, ve Švýcarsku dominovala a hvězdný výběr legionářů vyprovodila jednoznačným výsledkem 10:3. Se šesti body tak postupuje do semifinále Champions Cupu.

Tohle je velmi tvrdý náraz pro hvězdný tým Zugu, v čele s obráncem Robinem Nilsberthem. Tým Zugu totiž končí v rámci Champions Cupu hned ve čtvrtfinále poté, co podruhé padl s Mladou Boleslaví. Na venkovní porážku 1:3 v Mladé Boleslavi totiž navázala vysoká domácí porážka poměrem 4:10.

Zug přitom začal dobře a od sedmé minuty vedl díky Sjögrenovi, následovaly ale tři zásahy Boleslavi, které fakticky určily ráz utkání. Na konci první třetiny sice snížil Nislberth, jenže ve druhé třetině přišly tři zásahy Boleslavi a začínalo být zřejmé, že Mladá Boleslav vystaví Zugu stopku.

To se potvrdilo ve třetí třetině, ve které například dokázal Delong zaznamenat hattrick. Do toho se ještě prosadil Tomašík, který v utkání zapsal dva góly, podobně jako Besta.

Mladá Boleslav tak porazila Zug 10:4 a jednoznačně postoupila do další fáze Champions Cupu.

Složení semifinále Champions Cupu v mužské kategorii je tak kompletní. Spolu s Boleslaví postoupil Wiler, Pixbo a finský Nokian. Poslední semifinálová místenka zbývá v ženské části, kde se v neděli utkají v Ostravě Vítkovice s ženským týmem Zugu, přičemž český tým přivezl ze Švýcarska vítězství 5:4.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Pan M. napsal:

    Jen taková zajímavost. V mužské kategorii do semifinále Poháru Mistrů nepostoupil ani jeden mistr své ligy.

    • Pavel napsal:

      Tak to jsem si nevšiml. Každopádně viděl jsem jen české (a švýcarské) týmy. Bolka zaslouženě postup a Tatran padá trochu smolně, ale nebyl lepší a postoupit si nezasloužil. Loňský triple byl vrchol a znáte to…. jednou jsi nahoře, jednou jsi dole

Napsat komentář

*