Vítkovice jsou v semifinále Champions Cupu 2025 ; Foto: Flickr IFF
29. 9. 2024 Pohár mistrů (2) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ve skvělém domácím zápase porazily Zug 6:4 a jsou v semifinále Champions Cupu

 



Loni nepostoupil do semifinále Champions Cupu ani jeden český tým, letos oba. Na ženy Chodova totiž v neděli navázaly Vítkovice, které na rozdíl od minulého ročníku turnaje vyřadily Zug. Na venkovní výhru 5:4 totiž navázaly domácím vítězstvím 6:4.

Vítkovice postupují navzdory tomu, že neprožily ideální vstup do utkání. Už po 13 sekundách se prosadila Řepková a v osmé minutě zvýšila Ratajová. Rytířky se svému soupeři vyrovnávaly jen postupně a ve 13. minutě snížila Maroszová.

Stejně jako v prvním utkání, také v tom ostravském rostl výkon Vítkovic s časem. Na začátku druhé části vyrovnala znovu Maroszová a byť vzápětí přišel úder Bichsel, tak dvojčata Kalábovy dokázaly vyrovnat.

Ačkoliv byla jinak druhá třetina velmi ofenzivní, další gól v ní již nepadl. Na branku se čekalo až do padesáté minuty, kdy se poprvé ve Vítkovicích prosadila Horčičková. Vítkovice navíc ustály oslabení, což se Zugu nepovedlo a v 54. minutě nasměrovala svůj tým k postupu kapitánka Seevaldová. Hned na to přišel úder Sikorové a Zugu se při dlouhém power play už jen podařilo snížit na konečných 6:4 pro Vítkovice díky Šupákové.

Vítkovice tak doplnily semifinálovou čtveřici, kterou tvoří společně s Chodovem, Pixbem a Thorengruppenem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*