Foto: FBC Ostrava, Český florbal Foto: FBC Ostrava, Český florbal
29. 9. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava ovládla derby s Vítkovicemi, Bohemians kradli na půdě Varů

 



Je tu opět víkend a s ním i shrnutí několika zápasů třetího kola Livesport Superligy. Odehrálo se ostravské derby, Kanonýři Kladno doma zdolali Brno a Bohemians zvítězili v Karlových Varech.

Dnes začneme čtvrtečním utkáním, které skýtalo ostravské derby mezi Vítkovicemi a FBC. První se prosadily hostující Vítkovice až v šestnácté minutě. Domácí ale stačili reagovat do první přestávky a skóre srovnat. Ve druhé části nejprve rozhodčí neuznali branku Vítkovic a brzy na to se poprvé v utkání dostalo do vedení FBC. Vítkovice čekaly na obrat až do poloviny poslední třetiny, kdy se během několika minut dostaly do vedení 2:3. Domácí nakonec zachránil Tuomas Markkula, který dorazil z blízka míček pod víko gólmana hostů a poslal tak zápas do prodloužení. V něm rozhodl brejk, na jehož konci stál Filip Šubert. Ten do prakticky prázdné branky zakončil úspěšně a Ostrava na domácí půdě zvítězila nad Vítkovicemi 4:3.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

První ze dvou sobotních utkání se hrálo v Pardubicích, kam zavítal Liberec. Právě hosté se brzy dostali do dvoubrankového vedení. Sokoli se ale nenechali zaskočit a po několika dalších gólech první třetinu končili s vedením 4:3. Domácí dominovali i ve druhé třetině, kdy zvládli svůj náskok navýšit na 7:4. Liberec ovšem v poslední dvacetiminutovce šlápl na pedál a manko dohnal. Zápas se tedy také chýlil k prodloužení. V něm byl nalezen před brankou Pardubic osamocený Vojtěch Wiener, který nakonec vystřelil Liberci výhru 8:9.

Foto: BA Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: BA Sokoli Pardubice, Český florbal

Sobotní program zakončovalo utkání mezi Kanonýry Kladno a Bulldogs Brno. Lépe do zápasu vkročili hostující Buldoci, kteří se dostali do vedení již v šesté minutě. Kladno sice brzy na to srovnalo, první třetina ale i tak končila za jednobrankového vedení Brna. Ve druhé části byli úspěšnější naopak domácí, kteří si chvíli drželi dvoubrankové vedení. Michal Valachovič ale před poslední třetinou dostal Bulldogs na rozdíl jedné branky. Poslední část i přes tlak ze strany hostů Kladno zvládlo. Vítěznou střelou byl gól do prázdné branky z hole Matěje Netrefy a i když Brno ještě šest vteřin před koncem snížilo, Kanonýři doma zvítězili 7:5.

Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal

Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal

Dnešní souhrn zakončíme nedělním utkáním, které se hrálo mezi Karlovými Vary a FbŠ Bohemians. Hosté jsou v letošní sezoně stále neporaženi a že to dopadne proti Varům jinak nenaznačoval zápas skoro od začátku hrací doby, jelikož jako první se trefil Karel Petrák již po patnácti vteřinách na hřišti. To bylo ovšem vše co padlo do branky domácích, naopak Karlovy Vary dokázali skóre srovnat. Ve druhé třetině se domácí na chvíli dostali do vedení, Bohemians se ale před poslední dvacetiminutovkou stihli dostat do jednobrankového vedení. V té ale pevná obrana Karlových Varů již nevydržela a Bohemians začali střílet více branek. Zpočátku vyrovnané utkání tedy nakonec dopadlo 7:12 pro hostující FbŠ.

Foto: Florbal Vary, Český florbal

Foto: Florbal Vary, Český florbal

Výsledky 3. kola Livesport Superligy

FBC Ostrava – 1. SC Vítkovice 4:3p (1:1, 1:0, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Pobořil, 36. Chatrný (Matejčík), 59. Markkula (Lukáš Kučera), 62. Šubert (Pobořil) – 17. Kaleta (Molkka), 49. Hubálek (Zubek), 52. Palčinský (Hubálek)

BA Sokoli Pardubice – FBC Liberec 8:9p (4:3, 3:1, 1:4 – 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Burian (TS), 11. Novotný (Kopecký), 13. Čáslava (Novotný), 17. Ludvík (Komorný), 28. Štyler (Žáček), 31. M. Boček (Štyler), 31. M. Fryš (Čáslava), 49. Hromada (Burian) – 2. Macháč (Janeček), 5. Wiener, 15. Korych (Janeček), 38. Wiener (Horn), 44. Mádlo (Janeček), 52. Faksa (Horn), 53. Mádlo (Wiener), 59. Faksa (Wiener), 62. Wiener (Faksa)

Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno 7:5 (1:2, 3:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 17. Papoušek (Bachmaier), 27. Tomáš Chroust (Bohuslávek), 31. Tadeáš Chroust (Bohuslávek), 34. Stůj (Tadeáš Chroust), 43. Papoušek (Stůj), 52. Stůj (Tadeáš Chroust), 57. Netrefa (Tomášek) – 6. Matula (Koláčný), 20. Mazáč (Lukáš Kučera), 35. Valachovič (Matula), 51. Matula (Zukal), 60. Skalník (Svatoň)

Florbal Vary – FbŠ Bohemians 7:12 (1:1, 4:5, 2:6)

Branky a nahrávky: 16. J. Klápa (Korbel), 26. Strachota (J. Klápa), 28. Strachota (Zahraj), 29. Hejzlar (Waldhauser), 30. Strachota (Zahraj), 57. Navrátil (J. Klápa), 59. Zahraj (Strachota) – 1. K. Petrák (Kvasnica), 22. Kawulok (J. Petrák), 23. Batkovič (Krebner), 32. K. Petrák (J. Petrák), 35. Buršík (Kawulok), 36. Krebner (Trnka), 44. Rada (Krebner), 48. Kawulok (Buršík), 52. K. Petrák (Rada), 52. Kawulok (Rada), 53. J. Petrák (Buršík), 58. Kawulok (Gajdoš)


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*