FBC a Bohemians jdou spolu do šlágru kola ; Foto: Flickr IFF
30. 9. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians vezou bod z Ostravy, Liberec trápil Chodov a Šolleová začala v Brně čistým kontem

 



Čtyři zápasy třetího kola ČEZ Extraligy byly v neděli odehrány. Bod z hřiště FBC Ostrava si odváží florbalistky Bohemians, plný počet bodů získal Chodov v Liberci, ale na očekávaný bodový zisk se pořádně nadřel a zvítězil 7:6. Ostrý debut prožila s celým Bulldogs Brno Monika Šolleová, která vychytala nulu proti Třinci.

V Ostravě to dlouho vypadalo, že FBC splní roli favorita, ale Bohemians ukázaly, že v rámci týdenního tréninkového cyklu mohou být pro každého těžkým soupeřem a soustředěným výkonem se dokázaly dostat ze stavu 0:2 k remíze a samotné utkání dovést do prodloužení. To rozhodla po 67 sekundách Pavlína Bačová.

Problémy měl také Chodov, který znovu nepřeložil utkání ČEZ Extraligy, a tak po ranním sobotním návratu do Česka zamířil v neděli do Liberce. Pod Ještědem se odehrála parádní přestřelka, ve které se nakonec radovaly čerstvé semifinalistky Champions Cupu za 3 body po výhře 7:6. Čtyřmi body k tomu přispěla Nela Skoková, hattrick ještě v první třetině zapsala Jiříková.

Úspěšný vstup do soutěže má za sebou Bulldogs Brno. Buldočky si totiž poradily s nepříjemným Třincem 5:0 a na rozdíl od loňské sezóny tak s Třincem na domácí půdě tentokráte body neztratily. Do nového angažmá tak čistým kontem za 12 zákroků vstoupila Monika Šolleová.

V posledním utkání pak roli favoritek splnily hráčky Tatranu Střešovice, které zvítězily v Dobrušce poměrem 10:1.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*