Vítkovice porazily Chodov ve šlágru 7:5 ; Foto: Flickr Florbal Chodov
5. 10. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice při vstupu do extraligy porazily Chodov, Liberec a Dobruška blízko bodů proti favoritům

 



Tři zápasy čtvrtého kola ČEZ Extraligy žen byly v sobotu odehrány. Ve šlágru celého víkendu a repríze minulého Superfinále si Vítkovice poradily s Chodovem 7:5 a vítězně vstoupily do nejvyšší soutěže. Dařilo se z určitého pohledu také outsiderům: Liberec prohrál na hřišti FBC Ostrava 4:5 a Dobruška zapsala solidní výsledek 3:5 s Bohemians.

Nejzajímavější duel se hrál jako první a tři body do Ostravy odvezly Vítkovice. Už ve 12. minutě vedly 3:0, když ustály několik velkých šancí soupeře. Chodov posléze dokázal srovnat hru a dostat se na rozdíl jedné branky, Vítkovice ale podobně jako proti Zugu ukázaly, že jim sedí hra z defenzivní pozice a dokázaly soupeři díky Horčičkové s Kabelkovou znovu odskočit na rozdíl tří branek.

Ten už nakonec pouze zkorigovala domácí kapitánka Prontekerová na konečných 5:7 z pohledu Chodova.

První třetina duelu Dobruška – Bohemians branku nepřinesla, v té druhé pak domácí hráčky vedly 2:0 po dvou zásazích Bartošové. Bohemians ale dokázali třemi góly v řadě otočit, ve druhé třetině ještě srovnala na 3:3 Buchalová. V poslední části ale zásahy Mrázové s Procházkovou přisoudily tři body Bohemians.

Nečekaně vyrovnaný byl také večerní souboj FBC Ostrava s Libercem. Crazy girls uspěly především ve druhé třetině, kdy dokázaly stáhnout dvoubrankové manko a vyrovnat na 4:4, v poslední třetině ale přisoudila tři body domácímu týmu jediná úspěšná střelkyně Bačová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*