Foto: Florbal MB, Český florbal Foto: Florbal MB, Český florbal
6. 10. 2024 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice berou body na půdě Boleslavi, Česká Lípa doma porazila Spartu

 



Je tu opět víkend a s ním i souhrn ze třetího a čtvrtého kola Livesport Superligy. Liberec vyhrál na Chodově, Vítkovice porazily Boleslav a Sparta prohrála v České Lípě.

Dnešní souhrn začneme dohrávkami třetího kola. V úterý na Chodov přijela změřit síly Česká Lípa. Právě hosté do zápasu vkročili daleko lépe a v čase 12:12 skóroval Tomáš Pšenička, který již navyšoval skóre na 0:4. Chodov do první přestávky stihl snížit pouze na 1:4. Ve druhé třetině Chodov sice opět snížil gólový rozdíl, hosté si ale do poslední dvacetiminutovky stále nesli náskok 3:5. V poslední části došlo k vydatné gólové přestřelce a Česká Lípa následně i přes dotahování ze strany domácích vezla domů tři body po konečné výhře 8:13.

Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov, Český florbal

Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov, Český florbal

Následovalo středeční malé pražské derby mezi Tatranem a Královskými Vinohrady. Domácí Tatran v polovině první části vedl po dvou brankách Matěje Havlase. Hosté ale ještě stihli vyrovnat před druhou třetinou na 2:2. Následně opět začali se střelbou branek domácí a i přes snížení ze strany Vinohrad vedl Tatran o druhé přestávce o dva góly. V poslední části si již Tatran své vedení pohlídal a nakonec tak doma pohodlně zvítězil 9:4.

Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Zbývalo poslední utkání třetího kola, které se hrálo ve čtvrtek mezi Spartou Praha a Mladou Boleslaví. Brzký gól domácího Michaela Wertheima znamenal vedení Sparty, to ale rychle zvrátil Jan Zoufalý, který skóre srovnal. Domácí ovšem stačili vstřelit ještě jednu branku a po dvaceti minutách tak vedli 2:1. Ve druhé části padla jediná branka, konkrétně z hole Patrika Suchánka, který smazal vedení Sparty. Ani poslední třetina nestačila na určení vítěze, jelikož oba týmy přidaly právě jednu branku a šlo se do prodloužení. V něm se blýskl Jakub Gruber, který dotlačil balonek až za záda gólmana hostů a Sparta tak doma porazila Boleslav 4:3.

Foto: Vojtěch Grohol, Tatran Střešovice, Český florbal

Foto: Vojtěch Grohol, Tatran Střešovice, Český florbal

Ve čtvrtek se odehrálo ještě jedno utkání, tentokrát již ale v rámci 4. kola Livesport Superligy. Další domácí zápas čekal Chodov, kam přijel FBC Liberec. Chodov od začátku utkání potvrzoval svoji nepříznivou formu a Liberec vedl po první třetině 0:1. Hosté následně začali sypat do branky domácích jeden gól za druhým. První branku Chodova vstřelil Matěj Jambor až necelé tři minuty před druhou přestávkou a v tu chvíli Liberec vedl 1:6. Tento náskok domácí již zvrátit nedokázali a naopak Liberec se zdál stále při chuti. Konec utkání tak značil strašidelný výsledek a prohru pro domácí 2:12.

Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov, Český florbal

V sobotu zavítal na půdu FBC Ostravy Tatran Střešovice. Vedení si nejprve uzmula Ostrava, Tatran následně po gólech Majera a Hanáka skóre otočili. Domácí ale těsně před koncem první části zvládli srovnat. Ve druhé třetině byl úspěšnější Tatran, který vstřelil dvě další branky a po snížení domácích vedl 3:4. Ostrava v poslední dvacetiminutovce vytvářela tlak, Tatran se ovšem svého vedení po zbytek zápasu nevzdal a z Ostravy si tak vezl tři body po výsledku 5:8.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů odstartoval souboj mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. První se v utkání prosadili hosté, kteří na konci druhé minuty vedli 0:2. Boleslav se poprvé prosadila až v polovině třetiny, třemi góly ale skóre před první přestávkou otočila. Ve druhé části zopakovaly lepší vstup Vítkovice a před poslední dvacetiminutovkou bylo skóre vyrovnané. O krapet lepší hra hostů byla nakonec rozhodující i ve třetině poslední a Vítkovice tak porazily Boleslav na jejich domácí palubovce 5:6.

Foto: Florbal MB, Český florbal

Foto: Florbal MB, Český florbal

V dalším zápase uvítala na své domácí půdě Česká Lípa Spartu Praha. Domácí do zápasu vstoupili lépe, když po gólech Radka Krajcigra a Václava Vavrušky vedli 2:0. Sparta sice brzy na to vstřelila branku, dvoubrankové vedení si ale ještě před přestávkou stihli domácí vzít zpět. Ve druhé části následovalo navýšení náskoku Lípy a před poslední třetinou čekalo Spartu tříbrankové manko. V té již Sparta začínala dotahovat, náskok ale domácím stačil a porazili tak Spartu Praha těsně 6:5.

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Třetí nedělní utkání znamenalo souboj mezi Bohemians a Pardubicemi. Hned ze začátku se blýskl dvěma góly Jakub Buršík a včetně gólu Lukáše Rady vedli Bohemians v desáté minutě 3:0. Pardubice poté gólově odpověděly, domácí ale stačili vstřelit i čtvrtý gól. Ve druhé třetině se Pardubice neprosadily, naopak Bohemians si navýšili svůj náskok na 6:1. Podobný scénář následoval i v poslední dvacetiminutovce a Bohemians tak doma pohodlně porazili Pardubice 9:2.

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Dnešní vydatný souhrn zakončíme utkáním mezi Sokolem Královskými Vinohrady a Kanonýry z Kladna. V první části se prosadily pouze domácí Vinohrady, konkrétně po gólech Gärtnera a Bačinského vedly 2:0. Kladno se brankově prosadilo až ve druhé části, předtím ale domácí stihli svůj náskok o jeden gól navýšit. Ani v poslední třetině se Kanonýrům nepodařilo skóre zvrátit a Vinohrady tak na domácí půdě získaly tři body po výhře 5:2.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Výsledky 3. kola Livesport Superligy:

Florbal Chodov – FBC Česká Lípa 8:13 (1:4, 2:1, 5:8)

Branky a nahrávky: 19. Bagin (Sýkora), 26. Štefek (Matoušek), 31. Jambor (Vávra), 44. Vávra (Matoušek), 46. Vávra (Jambor), 48. Vávra (Matoušek), 53. Kafka (Vávra), 60. Petráň (Kafka) – 1. Vavruška (Pšenička), 6. Pekárek (Krajcigr), 11. Seibert (Mlejnek), 13. Pšenička (Vavruška), 25. Kopič (Vavruška), 42. Štěrba (Vavruška), 44. Škoda (Hurt), 45. Vavruška (Pšenička), 49. Vavruška, 50. Seibert (Pšenička), 56. Krajcigr (Křenek), 57. J. Bína (Krajcigr), 58. Vavruška (Kopič)

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 9:4 (2:2, 3:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 8. Havlas (T. Hanák), 10. Havlas (T. Hanák), 26. Šebek (Majer), 27. Tlapák, 34. Meliš (Kreysa), 45. Kreysa (Meliš), 52. Havlas (Kreysa), 59. Kreysa (T. Hanák), 60. Bureš (Kliment) – 14. Stuchlík (D. Gärtner), 20. M. Bína (Horák), 37. M. Bína (Jan Procházka), 51. Pužman (Pergler)

Sparta Praha – Florbal Mladá Boleslav 4:3p (2:1, 0:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Wertheim (Drba), 17. Ujhelyi (Zouzal), 53. Pešat (Drba), 62. Gruber – 5. Zoufalý (Besta), 32. Suchánek (Fořt), 44. Besta (Lankinen)

Výsledky 4. kola Livesport Superligy:

Florbal Chodov – FBC Liberec 2:12 (0:1, 1:5, 1:6)

Branky a nahrávky: 38. Jambor (Vávra), 47. Komárek (Jambor) – 7. Korych, 21. Faksa (Wiener), 23. Horn (Fišera), 26. Horn (Wiener), 28. Trčka (Korych), 33. Wiener (Faksa), 42. Mádlo (Wiener), 48. Faksa, 52. Mádlo (Trčka), 53. Faksa (Wiener), 56. Trčka (Faksa), 58. Faksa (Horn)

FBC Ostrava – Tatran Střešovice 5:8 (2:2, 1:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 5. Lukáš Kučera (Matejčík), 16. Herblich (Fusek), 30. Mikoláš (Matejčík), 49. Viitanen (Matejčík), 50. Pobořil (Markkula) – 14. Majer (Šebek), 16. T. Hanák (Havlas), 21. R. Hanák (Havlas), 24. Meliš (T. Hanák), 42. Kreysa, 48. Kreysa (Vavroušek), 55. Havlas (T. Hanák), 60. Havlas

Florbal Mladá Boleslav – 1. SC Vítkovice 5:6 (3:2, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Sládek (Besta), 14. Vařecha (Delong), 20. Zoufalý (TS), 37. Vařecha (Zakonov), 53. Tomašík (Delong) – 1. Molkka, 2. Zubek (Palčinský), 23. Zubek (Palčinský), 40. Palčinský (Zubek), 49. Palčinský (Pažák), 49. Gattnar (Sidunov)

FBC Česká Lípa – Sparta Praha 6:5 (3:1, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 5. Krajcigr (Pekárek), 9. Vavruška, 19. J. Bína (Křenek), 22. Krajcigr, 27. J. Bína (Pekárek), 48. Krajcigr – 15. Curney (Pražan), 31. Ujhelyi (Curney), 52. Gruber (Bláha), 58. Curney (Zouzal), 60. Zouzal (Wertheim)

FbŠ Bohemians – BA SOKOLI Pardubice 9:2 (4:1, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Rada (Bürger), 4. Buršík (Buršík), 10. Buršík (Kvasnica), 20. J. Petrák (Kvasnica), 33. Gajdoš (Malič), 38. J. Petrák (Malič), 48. Kawulok (Buršík), 50. Batkovič (Bílek), 60. Bürger (Kvasnica) – 15. Burian, 58. Neklan (Blaha)

TJ Sokol Královské Vinohrady – Kanonýři Kladno 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. D. Gärtner (T. Gärtner), 19. Bačinský (Pužman), 23. Švejda (Bačinský), 44. D. Gärtner (T. Gärtner), 59. T. Gärtner (D. Gärtner) – 36. Tadeáš Chroust (Papoušek), 59. Stůj (Bachmaier)


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    Zvláštní začátek –

    Tatran nehraje lehký florbal z (před)minulé sezony.
    Boleslavi funguje (v lize) jen něco, peníze vložené do Lunda zatím vypadají jako špatně investované.
    Chodov je rád, že jsou v lize taky Bulldogs/Vary.
    Sparta vypadá zatím stále jako zabržděná, M. Vojtovi dochází čas s tím něco udělat.
    Vítky prohrají s „kdekým“ a pak loupnou Boleslav – herně tam ale není pořádná střední/starší generace.
    Lípa, Liberec, BA asi dle očekávání.

    Ví někdo co je se třetím Finem v FBC?

    • ADALBERT napsal:

      M. Vojtovi podle mě dochází čas už celou loňskou sezonu, ale nikam to nevedlo – zvláštní. Asi do Sparty nejsou trenéři (a pak jde Garčar do Lípy)…

      • hudino napsal:

        Po tajemném „odchodu“ Garyho minulý rok nešlo čekat, že se nějak zapojí v nejbližších sezonách. TOP trenéři celkově nejsou k mání, myslím. (tipuji že se brzy dočkáme M. Podhráského 🙂 )

        • Petr 2 napsal:

          Na Chodově po zásadních odchodech generační obměna a další klíčoví zkušení hráči po úrazech. Tým byl v minulosti i v plných sestavách už párkrát v herní a výsledkové krizi a nic se neměnilo (tehdy změna dávala větší smysl). Nic se dle mého nebude měnit ani teď, v takovéto situaci nelze očekávat okamžité zázraky, ať už by byl na lavičce kdokoliv. Jen se asi nečekalo, že ten propad bude na začátku ligové sezóny tak výrazný.

  • GM napsal:

    Dobrý shrnutí..
    Ještě, že ty Vítkovice vyhrály, jinak by Krásnému praskla žilka – hlavně po novém složení ANO a SPD v MS kraji.

  • David napsal:

    Liberec má momentálně dva nejlepší hráče superligy,a to Wiener a Faksa.

    • Karel napsal:

      :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, píšu to do innebandymagazinet a Berkovi, jestli si dělaji prdel a nevidí to!

  • Vítkovický víkend napsal:

    Paráda muži i ženy. Po tom divokém létě a mnoha odchodech pořád ukazují, že se s nima musí počítat, ikdyž byly odepisovány v obou kategoriích.

Napsat komentář

*