Kapitán Linköpingu Matěj Jendrišák ; Foto: Per Wiklund - perwiklund.se
8. 10. 2024 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišákův Linköping válí, Kalmar se rozjíždí a Helsinborg je poslední, v ženách útočí Malmö

 



Příjemný pohled je na tabulku švédské mužské nejvyšší soutěže, protože Linköping dvojice Matěj Jendrišák – Josef Rýpar je zatím společně s Pixbem stoprocentní. Začíná se dařit také Kalmarsundu a Storvreta ještě nepoznala hořkost porážky.

Zajímavý a z českého pohledu přívětivý je pohled na tabulku švédské nejvyšší mužské florbalové soutěže, která má za sebou čtyři odehraná kola. Jedním ze dvou stoprocentních týmů je totiž také Linköping, který jako kapitán vede Matěj Jendrišák a hraje za něj Josef Rýpar.

Po dvou úvodních porážkách se rozjíždí také Kalmarsund Filipa Formana, který má zatím pět bodů a je sedmý. Storvreta dua Langer – Němeček je pak třetí, když v prvním kole ztratila bod za výhru nad nováčkem z Dalenu 6:5 v prodloužení. Tady se sluší jedna zajímavost: hlavní trenérkou Dalenu je totiž Linn Lundström, současně také nová hlavní trenérka švédské ženské reprezentace.

Na posledním místě je zatím Helsinborg, který získal jediný bod.

O jedno kolo méně je odehráno v ženské nejvyšší švédské soutěži. Na čele jsou tři stoprocentní týmy: tradiční dvojici Thorengruppen – Pixbo zatím trochu překvapivě doplňuje Malmö, které ale plně využilo přívětivý los.

Z českého pohledu je zajímavé páté místo Kalmarsundu, který zatím prohrál pouze v úvodním kole s Rönnby. Michaela Kubečková má zatím dvě branky a asistenci, Šárka Staňková zatím jednou asistovala, stejně jako Slovenka Alžbeta Ďuríková. Dominika Buczek má pak na kontě 4 body (1+3).

Endre Nely Jirákové je zatím na deváté pozici, Mora univerzálky Keprtové je pak jedním ze tří týmů, které naopak ještě nebodovaly.

Jednoznačnou jedničkou jedenáctého Lundu je zatím Lenka Remešová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*