Adam Palčinský slaví branku do sítě Boleslavi ; Foto: Martin Flousek - Florbal Mladá Boleslav
12. 10. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice jsou po výhře v Boleslavi zpět ve hře. Začíná to do sebe zapadat, říká Palčinský

 



Dva zápasy zatím přinesly Vítkovicím dvě porážky od Královských Vinohrad a v derby od FBC Ostrava. Vítkovice ale zabraly vstříc asi svému největšímu rivalovi z Mladé Boleslavi. Z města automobilů odvezly vítězství 6:5, dvěma zásahy se o to zasloužil Adam Palčinský, podle kterého začíná ve Vítkovicích vše zapadat do sebe.

Mladá Boleslav se nakonec ukázala jako ideální soupeř pro Vítkovice, které se potřebovaly po dvou porážkách nastartovat. „Věděli jsme, že jim máme po loňském roce co vracet, chtěli jsme odvést dobrý týmový výkon což se nám podařilo a zaslouženě jsme si odvezli 3 body. Těšíme se na ně v Ostravě,“ hodnotí utkání Adam Palčinský. „Svou roli to v hlavách hrálo ale chceme vyhrát každý zapas a když jde o duel s Boleslaví tak dvakrát tolik,“ říká k atmosféře v kabině.

Vítkovice vyslaly v Boleslavi jasný vzkaz. „Chceme bojovat v čele ligy, tímto zápasem jsme myslím všem dokázali, že na to máme,“ usmívá se. Přitom tým Rytířů je velmi omlazen. „Oba týmy se snaží o omlazení kádru a budoucí léta ukážou kdo na tom bude lépe,“ nechce spekulovat.

Palčinský, sám autor dvou branek, chválí týmový výkon. „Je pravda že nás po našich dvou gólech trochu zatlačili, ale semkli jsme se jako jeden tým, hráli jsme jeden za všechny a všichni za jednoho a povedlo se to urvat,“ popsal.

Podle Adama Palčinského začíná fungovat také nový realizační tým, který se musel vyrovnat s nemocí Daniela Folty. „Začíná to do sebe zapadat, což je super a doufám že naše spolupráce bude jen a jen kvést,“ uzavřel Adam Palčinský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*