Foto: Vojtěch Grohol, Sparta Praha, Český florbal Foto: Vojtěch Grohol, Sparta Praha, Český florbal
13. 10. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov zlomil sérii proher, Kladno doma porazilo Ostravu

 



Je tu opět víkend a s ním nás čeká i souhrn z pátého kola Livesport Superligy. Chodov na Spartě zlomil sérii proher, Bohemians si poradili s Libercem a druhou výhru v sezoně si připsalo Kladno.

Začneme středeční dohrávkou druhého kola mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou. Domácí Boleslav do utkání vstoupila lépe, když po jedenácti odehraných minutách vedla už 3:0. Kanonýr Lípy Radek Krajcigr ale stihl před přestávkou náskok domácích snížit. Ve druhé části se hostům dařilo skóre dotahovat a na začátku poslední dvacetiminutovky dokonce zvládli vyrovnat na 4:4. Boleslavi ale následně stačilo 32 vteřin na navrácení dvoubrankového vedení, které si již i přes další snížení České Lípy dokázala udržet. Domácí tedy doma porazili Českou Lípu 6:5.

Foto: Florbal MB, Český florbal

Foto: Florbal MB, Český florbal

První utkání pátého kola se také odehrálo ve středu a střetl se v něm Liberec s Bohemians. První se v utkání prosadil domácí Liberec již po minutě a půl, když se Marek Korych vytočil u mantinelu a poslal balonek za záda gólmana Bohemians. Právě hosté brzy na to vyrovnali a následovala gólová přestřelka ze které po první třetině vyšlo vyrovnané skóre 3:3. Na začátku druhé části odskočili Bohemians po dvou brankách Jaroslava Petráka. Své vedení si již hosté dokázali udržet a v posledních deseti minutách spustili gólovou smršť, po které si z Liberce odváželi výhru s vysokým náskokem 5:11.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Ve čtvrtek na halu Bulldogs Brno zavítaly Pardubice. Právě hosté otevřeli skóre utkání, když využili přečíslení a po pěkné kombinaci zakončoval Martin Obuškevič. Bulldogs brankově zareagovali až dvě minuty před první přestávkou. Petr Vaverčák našel skulinku nad nohou gólmana Pardubic a skóre vyrovnal. Hosté si ale zvládli půl minuty na to vedení navrátit z hole Tomáše Čáslavy. Zbytek utkání bylo bezgólové. Pardubice si dokázaly svůj náskok udržet a chvíli před koncem jen potvrdily vítězství gólem na konečných 1:3.

Foto: Bulldogs Brno, Český florbal

Foto: Bulldogs Brno, Český florbal

Jediné sobotní utkání znamenalo souboj mezi Kanonýry Kladno a FBC Ostravou. Domácí Kanonýři se sice prosadili jako první, Ostrava ale brzy skóre otočila na 2:1. V první třetině ovšem čekal diváky další obrat a první třetina končila za stavu 3:2 pro domácí. Ve své dominanci Kladno pokračovalo a po dvou vstřelených brankách, které dělilo 23 vteřin čekalo Ostravu tři brankové manko. To již hosté zvrátit nedokázali a nováček Superligy Kladno si tak připsalo druhou výhru v sezoně s konečným skóre 8:5.

Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal

Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů odstartovaly Karlovy Vary, kam přijel Sokol Královské Vinohrady. Hosté domácí překvapili dvěma rychlými góly, nejdříve Bačinského a následně Pražáka. Domácí do konce třetiny stačili pouze snížit, ve druhé části ale skóre otočili a o druhé přestávce vedli 4:2. I poslední dvacetiminutovka patřila spíše Varům a nakonec doma zvítězili nad SKV 6:3.

Foto: Florbal Vary, Český florbal

Foto: Florbal Vary, Český florbal

Další zápas skýtal pražské derby mezi Spartou a Chodovem. Hostující Chodov doufal ve zlomení série proher na začátku letošní sezony a začátek utkání hrál v jejich prospěch. Nejprve se trefil Mikuláš Komárek, poté Lukáš Kafka a hosté vyhráli první třetinu 0:2. Ve druhé třetině Sparta dotahovala, Chodov si ale dalšími góly vedení udržel. Poslední část patřila opět hostům, kdy jedinou branku vstřelil Tomáš Sýkora a Chodov tak přerušil sérii proher po výhře nad Spartou 3:5.

Foto: Vojtěch Grohol, Sparta Praha, Český florbal

Foto: Vojtěch Grohol, Sparta Praha, Český florbal

Souhrn dnes zakončíme soubojem Vítkovic s Českou Lípou. Skóre otevřel Václav Vavruška z České Lípy, který využil brejkovou situaci brzy po začátku utkání. Domácím ale stačilo půl minuty na to skóre srovnat. Následovala jedna branka na obou stranách a o první přestávce bylo skóre vyrovnané. Ve druhé třetině začali dominovat domácí a Českou Lípu před poslední částí čekalo dohánění tří brankového rozdílu. Vítkovice si ale vedení udržely a v zápase nakonec zvítězily 8:5.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Výsledek dohrávky 2. kola Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – Česká Lípa 6:5 (3:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 4. Suchánek (D. Beneš), 6. Lund, 12. D. Beneš (Vařecha), 26. Tomašík (Sládek), 44. Sládek (Tomašík), 45. J. Eliáš (D. Beneš) – 14. Krajcigr (Stárek), 31. Vavruška (Štěrba), 42. J. Bína (Krajcigr), 43. Krajcigr (J. Bína), 47. Křenek (Krajcigr)

Výsledky 5. kola Livesport Superligy:

FBC Liberec – FbŠ Bohemians 5:11 (3:3, 1:3, 1:5)

Branky a nahrávky: 2. Korych (Trčka), 6. Wiener (Kárník), 15. Faksa (Wiener), 36. Faksa (Wiener), 53. Wiener (Faksa) – 3. Bürger (Virga), 8. Bílek (Trnka), 20. Kawulok (Malič), 23. J. Petrák (Kawulok), 25. J. Petrák (Kawulok), 38. Gajdoš (TS), 53. Buršík (Malič), 54. Buršík (Gajdoš), 54. Buršík (Kawulok), 56. Buršík, 60. Pařízek (Rada)

Bulldogs Brno – BA Sokoli Pardubice 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Vaverčák – 7. Obuškevič (Neklan), 19. Čáslava (Kroužek), 57. Štyler (Vinkler)

Kanonýři Kladno – FBC Ostrava 8:5 (3:2, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Tadeáš Chroust (Kozák), 16. Stůj (Tadeáš Chroust), 20. K. Krbec (Bohuslávek), 27. Novák (Bachmaier), 38. Bohuslávek (Tomášek), 38. Bachmaier (Novák), 42. Tadeáš Chroust (Bohuslávek), 58. Tomáš Chroust – 11. Herblich (Jakubec), 13. Matejčík (Viitanen), 29. Jakubec, 57. Markkula (Matejčík), 60. Chatrný (Pobořil)

Florbal Vary – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Péc (Pícha), 24. M. Klápa (Korbel), 33. Brautferger (Hozman), 39. Navrátil (Hrbáček), 44. Zahraj (Strachota), 53. Péc (Pícha) – 5. Bačinský (Pužman), 6. Pražák (Jan Procházka), 52. Horák (Stuchlík)

Sparta Praha – Florbal Chodov (0:2, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Wertheim (Ujhelyi), 33. Wertheim (Drba), 39. Šváb (Bláha) – 13. Komárek (Špaček), 18. Kafka (Jambor), 28. Matoušek (Kovářík), 30. Komárek (Matoušek), 51. Sýkora (Komárek)

1. SC Vítkovice – FBC Česká Lípa (2:2, 4:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Molkka (Šindler), 18. Slončík (Vít), 25. A. Šmíd (Šebesta), 31. Zubek (Jankovský), 32. Šindler (Gattnar), 38. Fukala (Palčinský), 53. Fukala (Zubek), 55. Palčinský (Fukala) – 7. Vavruška, 11. Krajcigr (J. Bína), 25. Krajcigr, 45. Křenek (J. Bína), 52. J. Bína (Pšenička


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Komisař Rex napsal:

    Kladno předvedlo velmi sympatický výkon proti ostravské osobce. Každopádně Krbcův gól na 3:2 se asi zapíše do kronik, vystřelit vedle brany takovým způsobem aby to i tak rozhodčí uznali jako regulerní gól, to zaslouží uznání.

Napsat komentář

*