Pavlína Bačová rozhodla ostravské derby ; Foto: Flickr FBC Ostrava
14. 10. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bačová vystřelila Ostravě tři body z derby, Bohemians berou plný počet proti Olomouci

 



Situace na potenciálním čele tabulky se zase o něco více zamotala. První ostravské derby sezóny šlo totiž po výsledku 2:1 na stranu FBC Ostrava a Chodov získal tři body za výhru nad Bulldogs Brno. Týmem víkendu jsou ale Bohemians, kteří porazili Olomouc a v neúplné tabulce vyletěli na čtvrté místo ČEZ Extraligy žen.

Už v sobotu přišel čas na ostravské derby, které hostila ČPP Aréna. Zápas to nebyl příliš ofenzivní, o čemž svědčí, že padly pouze tři branky. FBC bylo lepším týmem a díky Bačové zaslouženě vedlo, Vítkovice poté srovnaly hru a zásluhou kapitánky Seevaldové vyrovnaly, ale poslední slovo měla znovu Bačová, která rozhodla o zisku všech bodů po výhře 2:1.

Týmem kola se ale staly hráčky Bohemians, které si poradily 6:3 s Olomoucí. Pražské florbalistky předvedly výborný výkon, v zápase ani jednou neprohrávaly a už po čtyřiceti minutách se dostaly do vedení 5:1. Konečný výsledek 6:3 je aktuálně katapultoval na čtvrtou pozici soutěže.

Další skvělý zápas se odehrál mezi Chodovem a Bulldogs Brno, favorit zápasu z Prahy si nakonec odvezl tři body. Buldočky sice dokázaly stáhnout ztrátu 0:2, ale dva góly Vachovcové určily ráz zápasu, který dokázala už pouze korigovat Michaela Žáková.

Druhou tříbodovou výhru má na kontě Třinec, který před pondělní dohrávkou s Vítkovicemi porazil Židenice 7:3 a zatím útočí na osmou pozici a postup do play off. Dvě branky si připsala dvojice Šibrová – Zoubková.

V posledním utkání víkendu pak podal sympatický výkon nováček z Dobrušky, který podlehl Liberci 3:5. Klíčovou roli sehrát hattrick Žbánkové.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*