Radim Křenek v dresu České Lípy - Foto: Flickr FBC Česká Lípa
16. 10. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Máme nahráno a pracujeme na naší hře, těší Radima Křenka. Neočekávané výsledky oceňuje

 



Patří mezi opory České Lípy, která prožívá velmi povedený start do ročníku, který začala třemi výhrami a až poté přišly těsné porážky s Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. Na obránci Radimu Křenkovi je vidět, že jej florbal baví a pochvaluje si také příchod Milana Garčara.

Pět zápasů, devět bodů, to je skvělý vstup hráčů České Lípy. „Vstup se nám relativně povedl, jsme s ním samozřejmě spokojení. Víme, že rozlosování bylo těžké, ale také si myslím, že jsme přes léto posílili a chtěli jsme se na úvodní zápasy poctivě připravit. Každý bod, který jsme získali, jsme brali tak, že nám může pomoct v konečném zúčtování. Teď máme nahráno, každý bod je dobrý. Dále se chceme soustředit na zápasy od 7. kola, kdy hrajeme s týmy, se kterými budeme bojovat o umístění, snažíme se, aby nás prvních šest kol nezabrzdilo, a to se daří,“ usmívá se Radim Křenek.

Je tak trajektorie výkonů vzrůstající? „Mám pocit, že vzrůstající je. Asi nemůžeme hned chtít nějaké zázraky, když jsme se loni pohybovali okolo devátého místa a byli osmí nakonec, tak teď asi nepůjdeme hned do TOP 3. Přišel ale Kuba Bína, zkvalitnilo se trenérské vedení a celý tým je zase o rok starší,“ popisuje.

Podle něj také jeho tým vylepšuje svou pověst. „Myslím si, že už to není Lípa jako v minulosti, že by to byl destruktivní florbal, jakou měla pověst. Snažíme se na tom pracovat a doufám, že je to vidět,“ říká.

Velkým plusem je pro Lípu hlavní trenér Milan Garčar. „Podílel jsem na tom poměrně dost, věděl jsem, že nám může dost pomoct, přinést nové prvky, které nám chyběly. Je to profík v tom, že když se do něčeho pustí, tak je to puntičkář a snaží se dělat věci na maximum, což je poznat za letní přípravu a celé období,“ říká. „Pro mě je to další člověk, který není jen spoluhráč nebo nyní trenér, ale přítel a věřím, že může Lípě pomoct,“ hodnotí Radim Křenek.

Kam až může Lípa vystoupat? „To si netroufám odhadovat. Myslím si, že bychom měli minimálně potvrdit postavení z loňské sezóny, dostat se do čtvrtfinále, nabrat zkušenosti a poprat se o to více, než loni, kdy byl Tatran nad naše síly,“ dívá se zpět.

Zamyslel se také nad zajímavým začátkem soutěže. „Mám pocit, že je to ovlivněno více faktory. Týmy TOP 3 mají hodně zápasů, mají lidi na reprezentačních akcích, takže je toho hodně a mohou být unaveni v hlavách, což se ukáže na hřišti. Tím pádem se liga trochu vyrovná. Mladé týmy mají chuť a energii, proto je to vyrovnanější a v každém kole se stane něco neočekávaného. Myslím si, že je to dobře, přijde doba, kdy se týmy budou připravovat na play off a výsledky budou zase jiné,“ uzavírá Radim Křenek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*