Češi podlehli Finsku 3:4 Foto: Flickr Český florbal
19. 10. 2024 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Domácí K.O. od Hyvärinena. Češi podlehli Finům 3:4, gólem pět sekund před koncem

 



Vyrovnané první utkání na turnaji série Euro Floorball Tour ve finském Turku mají za sebou čeští reprezentanti proti domácímu týmu. Až v poslední třetině se rozhodlo o tom, že všechny body získá domácí tým, který rozhodl pět sekund před koncem po brance Hyvärinena.

Skóre zápasu, který byl i na poměry Euro Floorball Tour velmi tvrdý a aktivní otevřel v přesilové hře Johansson, o dvě minuty později vyrovnal Rýpar. Češi postupně trochu převzali otěže zápasu a odměnou jim byla branka Tomáše Hanáka v poslední minutě první třetiny po pěkné kombinaci první formace.

Ještě lépe bylo z českého pohledu ve 25. minutě, kdy Němeček využil přesilovou hru, ale přišla rychlá odpověď od Johanssona, který svou druhou brankou snížil skóre za 43 vteřin. Už ve druhé polovině druhé třetiny ale byli Finové lepší, což se v posledních dvaceti minutách potvrdilo.

Klíčovou roli v tom sehrál Joona Rantala. Ten nejprve ve 42. minutě využil další přesilovou hru a v posledních sekundách utkání to byl on, od něhož se míček dostal k Hyvärinenovi, který v čase 59:55 rozhodl.

Češi tak podlehli Finsku 3:4, reprezentace juniorů se stejným soupeřem prohráli vysoko 4:9.

Finsko – Česko 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Branky: 14. Johansson, 26. Johansson, 42. Rantala, 60. Hyvärinen – 16. Rýpar, 20. Hanák, 25. Němeček. Rozhodčí: Fässler – Schläpfer (oba Švýc.). Vyloučení: 4:2. Využití: 2:1. Návštěva: 1113,

Sestava Česka: Bauer – Šindler, Němeček, D. Beneš, Suchánek, Zakonov, Meliš – Havlas, Langer, Hanák – Rýpar, Forman, Delong – Besta, Jendrišák, Tokoš – Kreysa, Tomašík, Šebek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Leo Graf napsal:

    Tak se pojďme vrátit k včerejšímu rozhovoru s hlavním koučem.
    Vzhledem k náročnému programu nechal sedět Šebka, Kreysu (ten naskočil do 3. třetiny). Na tribuně dokonce nechal Zubka se Zouzalem. Proč tam ty kluky teda tahá?
    K Formanovi levé křídlo tedy našel, že se vrátil ke kombinaci s Rýparem? Nebo hledá jen na tabulce?

Napsat komentář

*