6. 11. 2011 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Krutý debakl se Švédy na závěr. Češi dostali po 15 letech 15 gólů

 



Loučení s turnajem Euro Floorball Tour bylo pro české florbalisty kruté. Ve svém závěrečném zápasu se Švédskem byli pouze v roli komparzistů: Seveřané vyhráli 15:5. Patnáct branek inkasovali Češi na mezinárodní scéně naposledy v roce 1996…

Už úvod zápasu napovídal tomu, že se tentokrát čeští florbalisté na zápas nevyspali zrovna dobře. Po pár minutách vedli Švédové 3:0, když využili každou sebemenší českou chybičku. Publikum své hráče na chvilku vyburcovalo a na světě byly dva góly a nadějné snížení na 2:3.

Vítr z plachet ale vzal možná přísný trest pro Matěje Jendrišáka, po kterém tým Tre Kronor odskočil na dvoubrankový náskok a přenesl si náladu i do druhé části zápasu. V ní Seveřané naprosto dominovali a po šestém gólu, ještě před půlkou zápasu, opustil klec David Rytych a přenechal místo v brance Tomáši Kafkovi. Jenže i za jeho záda napadaly v rychlém sledu další góly a ještě do druhé sirény stihli Švédové rozsvítit na ukazateli skóre desítku.

Řádili zejména obrovitý Erik Björk, který zaznamenal hattrick, a také Patrik Hagberg, který nasázel dokonce pět branek. Tým Tomáše Trnavského působil chvílemi rezignovaně a dojem napravily až dva góly Petra Skácela v závěru zápasu.

Dnešní prohra o 10 branek s týmem Tre Kronor se řadí mezi nejhorší porážky české florbalové historie. Patnáct gólů dostali Češi naposledy v únoru roku 1996. Před čtrnácti měsíci ale český výběr utrpěl podobnou prohru, na turnaji v polském Babimostu prohrál se Švédy 5:13.

Výsledek:
Česko – Švédsko 5:15 (2:4, 1:6, 2:5)
Branky a nahrávky:
10. Machala (Skalík), 13. Chrápek (Ondrušek), 31. Sladký (Šebek), 50. Skácel, 59. Skácel – 5. Hagberg (Samuelsson), 7. Enström (Hagberg), 10. Hagberg (Samuelsson), 20. Björk (Hagberg), 24. Enström (Hagberg), 29. Hagberg (Östhom), 31. Eriksson (Henriksson), 34. Samuelsson (Östholm), 37. Björk (Nordgren), 38. Hagberg (Östholm), 41. Enström (Samuelsson), 49. Björk (Nordgren), 49. Henriksson (M. Karlsson), 52. A. Karlsson (Egebrant), 53. Hagberg (Enström). Nájezdy: 1:2. Střely na branku: 19:35.
Rozhodčí: Järventausta, Myllykangas (oba Fin.). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 1413. Nejlepší hráči utkání: Petr Skácel – Patrik Hagberg.
Sestavy:

Česko: Rytych (28. Kafka) – Kološ, Krzyžanek, Jelínek, Brus, Machala, Jakůbek, Garčar – Ondrušek, Jendrišák, Tokoš – Šebek, Sladký, Tomašík – Skalík, Richter, Skácel – Chrápek, Fridrich. Trenér: Tomáš Trnavský.
Švédsko: Rehn – Östholm, Wallgren, Berggren, Björk, Egebrant, A. Karlsson, M. Samuelsson – Hagberg, J. Samuelsson, Enström – Nordgren, Kanebjörk, Carlström – M. Karlsson, Eriksson, Henriksson – Stenberg, Sundstedt. Trenér: Isaac Karlsson.

Nejhorší prohry mužské reprezentace:
Česko – Švédsko 0:15 (9.2. 1996, přátelsky, Uppsala)
Česko – Švédsko 0:13 (17.5. 1996, semifinále MS, Stockholm)
Česko – Švédsko 0:12 (17.5. 1998, skupina MS, Praha)
Česko – Švýcarsko 1:12 (19.2. 1994, přátelsky ve Švýcarsku)
Česko – Švédsko 5:15 (6.11. 2011, EFT, Brno)
Česko – Švédsko 3:13 (10.2. 1996, přátelsky, Uppsala)

Kdy ještě Češi dostali přes 10 gólů:
Česko – Švédsko 5:13 (10.9. 2010, Polish Cup, Babimost)
Česko – Švédsko 3:11 (31.10. 2008, EFT, Kuopio)
Česko – Švédsko 4:11 (10.2. 2006, přátelsky, Jönköping)
Česko – Švédsko 5:11 (1.2. 2008, EFT, Curych)
Česko – Finsko 5:11 (25.4. 2009, EFT, Pitea)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fanoušek napsal:

    Krutá realita našeho florbalu

  • HLAVa=napicu napsal:

    lajny byly nic moc :)) zadny sehranost vodili jsme to zbytecne az do kuchyne coz sem nechapal bohuzel

  • jano napsal:

    uz su naisto posledny ze???

  • Clovek napsal:

    Hagberg je proste Frajer 😀

  • jahoda napsal:

    Nájezd Tokoše mála pecka!!!!!!!!

  • . . . napsal:

    Kafka na to už nemá . . . když je Kafka v bráně,Češi hrajou ve čtyřech

    • eno nuño napsal:

      Kafka je výborný golman, dnes rezignoval, to bylo vidět, škoda, že jsme nebojovali dokonce a neuhráli trošku důstojnější výsledek aspoň okolo 10 inkasovaných branek

      • . . . napsal:

        Dobrej golman to je,ale už na to nemá . . . viz Tatran – Liberec jestli si zápas viděl tak by si pochopil byl to jeho zápas

        • Á, expert promluvil :-) napsal:

          …nemel blbosti….stále je vynikající….Tatran nemám rád, ale Kafka je gólman vynikající.

  • Ladislav Menkus napsal:

    To jo, Toky parádička. Borec na konec.

  • Pavel Blaha napsal:

    Včera jsem sledoval zápas Finsko – Švédsko a pak Česko – Švýcarsko a byl to rozdíl třídy!!!! Počet chyb co dělali naši reprezentanti i Švýcaři byl obrovský a o proti Finům (jejich první lajna byla úžasná) a Švédům to byl zápas o minimálně třídu nižší. Po výhře nad Finama jsem myslel, že jsme florbalová velmoc, ale po zápase se Švýcarama a se Švédy se doufám naši reprezenti (včetně trenéra) vrátí na zem a budou se na další zápasy připravovat líp – těch nepřesných nahrávek bylo moc – herně tak spodek extraligy. Naše repre má na víc, viz páteční zápas- jakto to v pátek šlo a pak nic?

    • nemí se čemu divit napsal:

      Možná byste se měli zamyslet jaké mají naši reprezentanti podmínky a jaké mají podmínky Švýcaři, Švédi a Finové… Kdy se na tyto zápasy mají připravovat? Jeden den před turnajem? Trochu málo nemyslíte? V první řadě by se měla zamyslet naše unie. Naší reprezentanti si dokonce platí i cesty na tyto turnaje. ČESKÁ UNIE je o třídu níže, neli o dvě – bohužel.

  • Kenny napsal:

    Vždyť se zase nic tak hroznýho nestalo. Padlo 20 gólů, na fotbale jich tolik neuvidíme za celý podzim.

  • ke stridani napsal:

    Myslim ze stridani golmanu bylo naplanovane, Kafka se od pate minuty druhe tretiny rozcvicoval a do zapasu sel az tesne pred jeho pulkou. Kdyby chtel Rytych tak akutne stridat tak jde z brany hned po ctvrtem golu (kdy se zacal Kafka rozcvicovat) a ne az po patem. Podle me byli domluveni, ze si ten zapas podeli.

Napsat komentář

*