Pixbo si z turnaje odvezlo zlaté medaile. Foto: Pavel Růžička - czechopen.cz
14. 8. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Břevno v posledních sekundách a konec. Zlato z ženské elity patří Pixbu

 



Finále FlorbalExpert Czech Open 2016 proti sobě svedlo dva papírově zřejmě nejlepší celky, přesto se o zápasu Pixba s Vítkovicemi dalo mluvit jako o pověstném souboji Davida s Goliášem. Ostravanky svou roli outsidera ale pojaly důstojně a po dvou třetinách držely stav 2:2. Pixbo nakonec zvítězilo 4:3, stejně jako v utkání ve skupině.

Pixbo začalo utkání tlakem, ovšem z něj paradoxně neskórovalo. Povedlo se mu to až pár sekund poté, kdy už se zdálo, že se Vítkovice z nástupu Pixba vzpamatovaly. Z deseti metrů totiž švihla Boberg a otevřela skóre utkání.

Ostravanky se zvedly až po deseti minutách, kdy předvedla pěknou střelu Pantělejevová. Vítkovice v této chvíli určovaly ráz hry a dočkaly se vyrovnání, na přihrávku si dobře seběhla a vyrovnala Ratajová.

Pixbo ale po první třetině vedlo: nejprve sice nevyužilo dlouhou výhodu, ale následnou přesilovku parádně proměnila Krantz.

První polovina druhé třetiny byla diametrálně odlišná. Zdálo se, že Vítkovice ztratily respekt a hrály poměrně vyrovnanou partii. Dočkaly se také vyrovnání, které trefila Enenkelová.

Určitým přelomem se stala dlouhá střela tahem Zuzany Šponiarové z poloviny hřiště, po které zazvonila tyč. Pixbo v té chvíli převzalo aktivitu a do konce třetiny několikráte prověřilo Kubíčkovou v brance českých mistryň.

Vítkovice začaly poslední část pasivně a inkasovaly z hole Wallinder, když předtím reklamovaly výskok obránkyně. Přesto se dokázaly zvednout a po parádním výjezdu Šupákové skórovala Ratajová.

Radost jim ale vydržela jen minutu a půl, poté se totiž tečovanou ranou prosadila Habib Westh. Pixbo si hru poměrně dlouho kontrolovalo, v závěru ale Vítkovice soupeře přece jen zatlačily na vlastní polovinu.

Necelé tři minuty před koncem dostaly jednu z posledních šancí v podobě vyloučení Heed Arvidsson. Vytvořily si několik šancí, prakticky celou dobu hrály power play a Halfarová trefila tyč, kýženou branku ale nedaly.

Denisa Ratajová z Vítkovic se snažila brát výsledek pozitivně. „Ověřili jsme si, že se s Pixbem dá hrát, že jsou to také jen lidé,“ říkala. „Je jasné, že na Poháru mistryň do toho dá Pixbo víc, ale my také a uvidíme, co to dá,“ uzavřela bojovně.

Eliška Krupnová z opačného tábora hledala především prostor pro zlepšení. „Musíme se zlepšit a vypilovat všechno. Není to jen o Poháru mistryň, ale musíme mít na paměti, že také nám za chvíli začíná ligová sezona,“ připomněla známý fakt.


Autor: Michal Dannhofer / czechopen.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*