Denisa Ratajová bude pokračovat v Pixbu. Foto: Christopher Axelsson - pixbo.se
29. 6. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Nová smlouva pro Ratajovou. Je to absolutní ofenzivní světová špička, chválí Češku Pixbo

 



Denisa Ratajová má o své florbalové budoucnosti jasno. Naváže na dvě sezony v dresu Pixba, se kterým podepsala novou smlouvu. Pro své další působení si dala jasný cíl: zlato ze švédské Superligy. Podle vedení klubu patří česká útočnice mezi absolutní světovou špičku.

Dvě předchozí sezony ukázaly, že Ratajová se na švédskou nejvyšší soutěž adaptovala skvěle. „Zatím to byl v Pixbu dobře strávený čas. Švédská Superliga mi určila nový level a cítila jsem, že první rok v nejlepší lize na světě byl dobrý, dostávala jsem se do toho více a více. Nicméně, stále jsme nepřešly semifinále,“ zhodnotila své dvě sezony ve Švédsku v tiskové zprávě klubu.

V předčasně ukončené sezoně se navíc ještě zlepšila a vybojovala si například účast v All Star Teamu na MS žen. „Jak na mezinárodní scéně, tak s Pixbem jsme měly dobrý tým. Byla jsem obklopena odhodlanými spoluhráčkami, což bylo základem úspěchu, za který jsem vděčná. Rovněž mě těší, že jsem předváděla stabilnější výkony a získala více bodů,“ popisuje.

V zákulisí se říkalo, že Denisa Ratajová je jednou z největších kandidátek na post lídra týmu KAIS Mora, který uvolnila Anna Wijk, nakonec ale zůstane v Pixbu. „Nebylo to snadné rozhodování, ale jsem přesvědčena, že můžeme být úspěšní, navíc, napotřetí už bych ráda získala zlato,“ má ty nejvyšší cíle.

Jejího setrvání si v Pixbu cení. „Byla oslovena několika týmy a nakonec se rozhodla prodloužit smlouvu s Pixbem. To ukazuje, že týmu věří,“ pochvaluje si Kalevi Pessi. „Je to absolutní světová ofenzivní špička, což naposledy ukázala na světovém šampionátu, když byla zvolena do nejlepšího týmu,“ dodal.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*