Petra Prouzová v Židenicích končí. Foto: Florbal Židenice
31. 10. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Petra Prouzová odchází z florbalových Židenic, o možný největší trenérský úspěch ji připravil COVID

 



Až se Extraliga žen znovu rozběhne, Petra Prouzová u toho v roli hlavní trenérky Židenic už nebude. Na základě vlastní vůle totiž z klubu odchází, kromě pozice hlavní trenérky extraligového týmu složila také funkci ve výkonném výboru oddílu. O největší trenérský úspěch ji dost možná připravila letošní pandemie koronaviru.

Petra Prouzová je bez nejmenších pochyb legendou tradičního účastníka nejvyšší ženské soutěže. V Židenicích působila již jako hráčka, následně hrála za Olomouc, a nakonec se do klubu vrátila jako trenérka extraligového týmu.

Ten převzala v průběhu sezony 2015/2016 a byla to pořádná houpačka: dva postupy do play off, ale také dvakrát úspěšná baráž, ze které už do 1. ligy žen je nebezpečně blízko.

V posledních dvou sezonách ale také stála za nečekaným obrozením florbalistek Židenic. V minulé sezoně nejprve své svěřenkyně vytáhla do popředí extraligoé tabulky a na domácí palubovce slavila například výhru nad FBC Ostrava, pandemie koronaviru pak zastavila skvěle rozehranou sérii proti Tigers za brněnského vedení 2:0 na utkání.

Ze slov prezidenta klubu Jiřího Starého je zřejmé, jak silnou pozici Prouzová v organizaci měla. „Peťa odvedla v klubu za tu řadu let spoustu práce, herní projev áčka během jejího působení udělal velký skok vpřed. Za všechnu její práci, nadšení a snahu posouvat celý klub dál, jí patří veliké uznání,“ uvedl v tiskové zprávě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*