Trio Dominik Beneš, Ondřej Riebauer a Matyáš Bachmaier se chystá krátkodobě posílit Spartu. Foto: ACEMA Sparta Praha Trio Dominik Beneš, Ondřej Riebauer a Matyáš Bachmaier se chystá krátkodobě posílit Spartu. Foto: ACEMA Sparta Praha
18. 11. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta přivítala před restartem tři posily

 



Sparta se chopila příležitosti a svůj kádr před restartem Livesport Superligy posílila o trojici hráčů z 1. ligy. Ta si totiž ještě na restart bude muset chvíli počkat. Z Kladna tak na hostování přicházejí velezkušený Ondřej Riebauer a talentovaný Matyáš Bachmaier. Z Ústí pak bude ve Spartě hostovat mladík Dominik Beneš.

„Do nadcházející části sezony potřebujeme mít co nejširší kádr, protože nás čekají pravidelná testování před každým hracím víkendem. Tam nikdy nebudeme vědět, jak projdeme a kdo z hráčů nám ze sestavy nakonec vypadne. Dvojzápasy budou velmi fyzicky náročné, a proto chceme mít kádr co nejširší a co nejkvalitnější,“ odůvodnil příchod posil kouč Sparty Ondřej Kašpárek.

Ondřej Riebauer patří mezi nejzkušenější hráče 1. ligy. V nejvyšší soutěži nastupoval za Future a Tatran, se kterým v roce 2015 vybojoval mistrovský titul. V roce 2016 přestoupil na Kladno. „Vzhledem k situaci, kdy je start 1. ligy stále velkou neznámou, jsme s Honzou Pazderou začali řešit možnost hostování. Měl jsem tři varianty, ale Sparta pro mě byla jasná volba. Její hra vychází z podobných principů. Má mnoho společných prvků jako u nás na Kladně a vzhledem k pravděpodobné krátkodobosti hostování hraje rychlost adaptace zásadní roli,“ řekl Riebauer.

Společně s Riebauerem přichází z Kladna na Spartu také juniorský reprezentant a odchovanec Kanonýrů Matyáš Bachmaier. ,,Nabídku jsem poprvé slyšel od svého hlavního trenéra Honzy Pazdery, který možnost domluvil s Jaroslavem Berkou, sportovním ředitelem Sparty. Hned od začátku jsem měl velký zájem, momentálně je to pro mě největší florbalová výzva. Čekám, že díky Spartě se budu dále rozvíjet po všech stránkách a získám nespočet zkušeností. Místo v sestavě si chci vybojovat a moc se těším,“ dodal k přesunu na Spartu Bachmaier.

Trojici posil Sparta uzavírá nejproduktivnější hráč 1. ligy Dominik Beneš z Ústí nad Labem. Juniorský mistr světa a odchovanec ústeckého klubu nasbíral v dosavadním průběhu sezony 12 bodů. „Se Spartou jsem v kontaktu přibližně dva roky. Sportovní ředitel Jaroslav Berka mě oslovil, zda bych se za současné situace nechtěl přidat. Na nabídku jsem kývnul, vnímám to jako dobrou příležitost pro svůj rozvoj a popřípadě také pro Ústí v dlouhodobém hledisku,“ přiznal 19letý útočník, který měl nabídky od několika dalších superligových klubů.


Autor: tisková zpráva klubu



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*