Jonas Eliasson slaví vítěznou branku Pixba proti Vítkovicím. Foto: Flickr IFF
25. 2. 2021 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Třesk u žen Pixba: kouč Krupnové s Ratajovou Eliasson končí. Naše pohledy se neshodují, říká manažerka

 



Nečekaná zpráva přišla ve středu večer od ženského týmu Pixba Wallenstam. Jeho dlouholetý kouč Jonas Eliasson, pod kterým tým vyhrál nejen Superligu, ale také Champions Cup byl s okamžitou platností zbaven funkce. Podle vyjádření manažerky Kristiny Landgren Carestam se neshoduje pohled managementu na způsob vedení družstva.

Ta zpráva přišla jako blesk z čistého nebe: Jonas Eliasson u žen Pixba Wallenstam s okamžitou platností končí. Oficiální zdůvodnění je takové, že management klubu a Eliasson se neshodují ve způsobu vedení družstva.

Zpráva je o to překvapivější, že se jednalo již o druhé působení Eliassona u týmu, který by tak měl být prověřen.

A Pixbo se záležitostí nechce příliš zabývat. „Máme nějaké postupy a rozhodně vše neřekneme do médií, to není náš styl. Zůstala bych u toho, že pohled vedení oddílu a Jonase Eliassona se neshoduje v tom, jak by vedení týmu mělo vypadat, tak, aby z něj bylo vytěženo maximum. Nechci a nebudu hodnotit, jestli je jeho styl příliš autoritářský nebo tvrdý. Jonasovi jsme vysvětlili, proč naše spolupráce končí nebudu ani komentovat, jestli existovala skupina hráček, které jeho vedení vadilo. Jeho odvolání je výsledek podrobného vyhodnocení situace,“ uvedla pro innebandymagazinet.se Kristina Landgren Carestam.

Jisté ale je, že Eliška Krupnová s Denisou Ratajovou budou mít již brzy nového trenéra.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*