Martin Östholm v zápase s Linköpingem dosáhl na metu 500 bodů. FOTO: Per Wiklund.
27. 2. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbo je nadále v ráži – Östholm zaznamenal bod č. 500, Beneš třikrát nahrával

 



Pixbo natáhlo svou vítěznou šňůru už na pět zápasů a dostalo se na osmou příčku, odkud vystrčilo Helsingborg. Červenobílá družina z města Göteborg si nejprve v rámci 22. kola poradila poměrem 7:3 s Jönköpingem, aby v následné dohrávce 15. kola švédské ligy zadupala na domácím hřišti Linköping poměrem 10:1. K debaklu přispěl třemi asistencemi český reprezentant Marek Beneš, svůj 500. bod v SSL si zároveň připsala ikona klubu Martin Östholm. V dalším ze zápasů hájil branku Höllvikenu další krajánek Jan Eckhardt, leč ani jeho brankářská ekvilibristika prohře 7:8 po prodloužení se Storvretou nezabránila.

Co se vám vybaví při vyřčení jména Martin Östholm? Dvojnásobný mistr světa? Držitel jedné z nejnebezpečnějších střel tahem na světě? Pěstitel záviděníhodného vousu? To vše bezesporu ano, od dohrávky 15. kola SSL se ovšem se jménem hrající legendy Pixba pojí i dosažený milník 500 bodů. Na absolutního rekordmana soutěže ikonického Miku Kohonena, který nastřádal přes 1 000 bodů, se ale hráč celku z Göteborgu dívá z ještě uctivé vzdálenosti.

Pixbo právě především Östholmovi vděčí za prodloužení vítězné série. Výhru 7:3 nad Jönköpingem režíroval hattrickem a nahrávkou. K již zmíněné demolici Linköpingu, při níž se aktuálně centr první formace dostal na magickou pěti set bodovou hranici, přispěl brankou. V zápase, kdy lišky natočily hostujícímu celku desítku, třikrát nahrával český forvard Marek Beneš (který se zároveň trefil v předchozím klání proti Jönköpingu) a především islandský snajpr Andreas Stefansson, jenž pět bodů zkompletoval za hattrick a dvě nahrávky. Josef Rýpar v dresu Linköpingu nebodoval.

Zajímavé je sledovat pořadí hráčů Pixba v kanadském bodování celé soutěže – Östholm ztrácí na aktuálního lídra Alexandra Galante Carlströma pouhý bod, Stefansson je se 47 body už pátý a Beneš pak s 33 body dvaadvacátý. Pixbo se zároveň díky šňůře vítězství vyhouplo na osmé postupové místo do play-off, z něhož sesadilo Helsingborg.

Za zmínku rovněž stojí i další duel 22. kola, jenž se odehrál mezi vedoucí Storvretou a Höllvikenem. Hostující branku totiž hájil český gólman Jan Eckhardt. Ale ani krajánek v masce k výhře přes slibně se vyvíjející průběh zápasu nepomohl. Ačkoliv Höllviken před závěrečným dějstvím vedl o tři branky, švédští reprezentanti Albin Sjögren, Tobias Gustafsson a Robin Nilsberth vyrovnali stav klání. Právě urostlý bek Nilsbert v prodloužení přesnou střelou tahem rozhodl o vítězství favorita ze Storvrety poměrem 8:7. Ta tak po zaváhání ze druhého místa dotírajícího Falunu na hřišti Dalenu zůstává v čele s pohodlným šestibodovým náskokem, navíc má na svého nejlačnějšího pronásledovatele zápas k dobru.

Švédská superliga pomalu uzavírá svou základní část, do jejího konce zbývají odehrát čtyři kola. V nich bude ještě zajímavé sledovat, kdo postoupí do vyřazovacích bojů.

VÝSLEDKY 22. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Storvreta IBK – Höllvikens IBF 8:7 po prodloužení
FC Helsingborg – Team Thorengruppen SK 8:7
Pixbo Wallenstam IBK – Jönköpings IK 7:3 (za domácí BENEŠ 1+0)
Växjö IBK – Linköping IBK 5:7
Mullsjö AIS – Fagerhult Habo IBK 11:4
IBK Dalen – IBF Falun 10:4

DOHRÁVKA 15. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Pixbo Wallenstam IBK – Linköping IBK 10:1 (za domácí BENEŠ 0+3)

DOHRÁVKA 17. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

IBF Falun – Fagerhult Habo IBK 12:3

Tabulka švédské superligy:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Alexander Galante Carlström 55 (40+15) / IBF Falun
2. Martin Östholm 54 (27+27) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Albin Sjögren 52 (24+28) / Storvreta IBK
…Marek Beneš 19+14, Matěj Jendrišák 19+6, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*