Hráčky Jičína už musejí v extralize zabrat! Foto: FBK Jičín Hráčky Jičína už musejí v extralize zabrat! Foto: FBK Jičín
28. 10. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Nejen Supervíkend! Sváteční menu je našlapané, víkend pravdy pro Tatran s Jičínem a Boleslaví

 



Je jisté, že dvěma zápasům Vítkovic s Chodovem a FBC Ostrava, stejně tak souboji FBC s Bohemians bude věnovaná maximální pozornost. Nemělo by se ale zapomínat na další zápasy, které jsou v Extralize žen na programu. Víkend pravdy totiž čeká hned na dva týmy: ambice Jičína s Tatranem budou podrobeny velkému testu.

Čtvrteční program Extraligy žen:

FbŠ Bohemians – FBC ČPP OSTRAVA
14.00, TJ Sokol Vinohrady
Florbalistky Bohemians si již v průběhu sezony vyšláply na Vítkovice, poté podlehly Chodovu. Nyní je čeká souboj s FBC Ostrava. Ostravanky mají určité problémy s venkovními zápasy, které musí eliminovat. Bohemians jsou navíc pořád v pozici, kdy s FBC mohou pouze získat a nikoliv ztratit.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
14.00, SC Dubina Ostrava
Očekávaný a exponovaný souboj dvou dlouhodobě nejlepších českých týmů. Speciální jistě především pro Terezu Hanzlíkovou, která se po letech na Chodově vrátila do Vítkovic. Ty mají výhodu domácího prostředí. Souboj nejlepšího útoku s nejlepší obranou je jednoznačným šlágrem extraligového menu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 2 body

FBS Olomouc – Bulldogs Brno
16.00, SH Čajkaréna Olomouc
Moravské derby má jednoznačného favorita v podobě Olomouce, která se jistě bude chtít vrátit na vítěznou vlnu poté, co utrpěla těžkou porážku s Panthers. Proti Bulldogs má výhodu v ofenzivní síle, kterou reprezentuje především Michaela Kacelová. Je současně jisté, že Olomouc nečeká nic lehkého, protože hráčky Bulldogs zapracovaly na obraně.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – Panthers Praha
17.00, SH Jižní Město
Poměrně zajímavý pražský souboj se nabízí v duelu Startu98 s Panthers. Start by jistě chtěl nastartovat úspěšnou sérii zápasů, která by mu pomohla dostat se do play off, Panthers pak jistě chtějí udržet vítěznou vlnu, která je po slabším začátku sezony dostala zpět do hry. Pokud někam přeladit po odpoledních zápasech, tak právě tady.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

KM automatik FBK Jičín – MITEL Floralová akademie MB
17.30, Sportovní areál Jičín
Pro oba týmy se jedná o víkend pravdy. Oba celky se dočkaly zápasů s týmy, se kterými je pro oba reálné bodovat. Je zřejmé, že vítězný tým bude moci nastartovat svou cestu, která by případně mohla skončit až v play off, poražený to už bude mít složité. Jičín by v zápase měl těžit ze své první formace, Boleslav pak musí spoléhat na organizovanou obranu a další skvělý výkon brankářky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

K1 Florbal Židenice – PSN Tatran Střešovice
18.30, MSH Vodova Brno
Souboj Židenic s Tatranem nabídne zápas dvou týmů, které nejsou v optimální kondici. U Židenic se ukazuje, tak, jak se před sezonou dalo očekávat, že generační výměna týmu bude mít za následek horší výsledky, Tatran pak jistě mířil výše, než kde se aktuálně nachází. Pořád ale v sobě má velký potenciál, který by mohl nastartovat právě v Brně.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Víkendový program Extraligy žen:

FBC ČPP OSTRAVA – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 14.00, ČPP Aréna Ostrava

První ostravské derby této sezony hostí ČPP Aréna, přesně 48 hodin po zápase Vítkovic s Chodovem a domácích s Bohemians. Není sporu o tom, že oba týmy si nedarují ani centimetr prostoru, obeceně se dá očekávat hodně tvrdé utkání, což bude umocněno tím, že pro FBC se jedná o zcela klíčový zápas z pohledu vítězství v základní části, což je samozřejmě také extra motivace. Pro Vítkovice naopak mluví variabilnější rozložení útočných sil, jsou schopny zaútočit ze všech formací. Ukazatelem tohoto faktu je, že při patnáctibrankové výhře nad Mladou Boleslaví se neprosadila jejich první útočná formace.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

Panthers Praha – FbŠ Bohemians
Sobota, 16.00, SH ZŠ Rudná

Souboj dvou rozjetých pražských týmů je další zajímavou položkou na zápasovém menu tohoto týdne. Oba týmy jsou poměrně ofenzivně laděny, bude zajímavé sledovat, jaký vliv bude mít na Bohemians těžký zápas s ostravským FBC. Výhoda domácího prostředí v Rudné je na straně Panthers, dá se očekávat také souboj dvou kvalitních gólmanek. Musíme přiznat, že většinou tipujeme, že v utkání padne hodně branek, v tomto zápase podle nás naopak bude extrémně záležet na každé brance.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 2 body

MITEL Florbalová akademie MB – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
Sobota, 17.00, Nová MSH Mladá Boleslav

Repríza nedávného pohárového duelu, který šel na stranu pražského týmu. Mladá Boleslav je jedním ze tří týmů, pro který se jedná dosti pravděpodobně o víkend pravdy, který bude definovat další ambice týmu. Bude zajímavé sledovat, jakou taktiku oba týmy připraví, ačkoliv se nejedná o exponovaný zápas, doporučujeme se podívat.
Tip Florbal.cz: Výhra Boleslavi za 2 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – K1 Florbal Židenice
Neděle, 13.30, SH Jižní Město

Židenice bývaly pro Chodov nepříjemným soupeřem, nyní ale procházejí určitou obměnou a bez ohledu na výsledek čtvrtečního duelu s Vítkovicemi bude Chodov favoritem střetnutí. Brněnský tým, který je zvyklý proti favoritům hrát na rychlé protiútoky jistě několikrát prověří obranu Chodova, ten by ale postupem času měl ukázat svou větší kvalitu.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

PSN Tatran Střešovice – FBS Olomouc
Neděle, 16.00, STODOLA Aréna Střešovice

Po výjezdu do Židenic čeká na Tatran domácí duel s Olomoucí. Ta vypadla z role proti Panthers, nicméně pořád ji patří pátá pozice. Tatran se ale jistě bude chtít dostat minimálně do TOP 4, k čemuž pro něj nevede jiná cesta, než Olomouc porazit. Je ale dobré mít na paměti slova hlavního trenéra Olomouce Radka Řeháka, který viděl, že v utkání s Panthers nebyly jeho svěřenkyně herně příliš pozadu za Panthers.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

Bullodgs Brno – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 17.00, SH SportPoint Brno

Po utkání s Mladou Boleslaví čeká na Jičín druhý důležitý zápas, tentokráte s Bullodgs Brno. A recept na úspěch bude podobný: především efektivní střelba. To je něco, s čím mají oba jeho víkendoví soupeři problém, právě zde by se měla projevit silná první formace okolo dvojice Gabriela Žůrková – Kristýna Bachmaierová.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*