V duelu Sparty s Mladou Boleslaví bylo hodně emocí. Foto: Vladimír Hodač V duelu Sparty s Mladou Boleslaví bylo hodně emocí. Foto: Vladimír Hodač
7. 2. 2022 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Šlágr na Spartě pro Boleslav! Ta je tak o krok blíž triumfu v základní části

 



Dva kroky zbývaly před víkendem Mladé Boleslavi v cestě za první příčkou po základní části. Jeden si mohou svěřenci Petra Novotného odškrtnout. Na Spartě v dramatickém a vyhroceném utkání zvítězili 6:5. Ostravské derby ovládli Vítkovičtí v poměru 5:1.

S góly se ve šlágru mezi Spartou a Boleslaví roztrhl pytel až kolem poloviny utkání. Po dvou slepených zásazích Roberta Košira se domácí dostali do vedení. Boleslav ale vzápětí přidala a dvěma brankami duel otočila. Díky trefě Michala Kareše se přesto šlo do šaten po dvou částech za vyrovnaného stavu.

Boleslav o své výhře rozhodla ve třetí dvacetiminutovce. Postupně se trefili Jiří Curney, Jakub Bína a Milan Tomašík. Poslední dva jmenovaní v duelu zapsali dvě branky. Mladá Boleslav nakonec v těžkém utkání uspěla 6:5 a pokud v posledním kole porazí Ostravu, zapíše šestý triumf po základní části v řadě!

I v ostravském derby se na góly čekalo až do druhé poloviny. Vítkovičtí položili základ svého vítězství mezi 35. a 37. minutou, to se radovali Jakub Hubálek s Adamem Delongem. Ve třetím dějství hosté svůj triumf pojistili a stačí jim v posledních dvou zápasech vybojovat bod k potvrzení třetí pozice.

Po menší přestřelce vyhrál na půdě Otrokovic druhý Tatran. Hosté museli třikrát dotahovat jednogólový náskok panterů. To se jim ale vždy podařilo a nakonec vyhráli 9:5. Třemi body k tomu přispěl Ondřej Sádlo. Stejný počet nasbíral hráč panterů Jakub Grich. V úterý a ve středu jsou na programu poslední tři dohrávky. Závěrečné kolo se uskuteční v neděli 13. února.

Dohrávky 23. a 24. kola Livesport Superligy:

FBC Ostrava – 1. SC Vítkovice 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
Branky: 52. Chatrný (Sládek) – 35. Hubálek (Šindler), 37. Delong (Matejčík), 45. Matejčík (Vítovec), 51. M. Gattnar (Šindler), 59. Bräuer (Sidunov).

Panthers Otrokovice – Tatran Střešovice 5:9 (2:2, 3:4, 0:3)
Branky: 3. Sovják (Grich), 5. Vykopal, 21. Grich (Vykopal), 29. Krčma (Petřík), 40. Červenka (Grich) – 5. Sádlo, 12. Eliáš (Marek Beneš), 26. Tlapák (Pánek), 28. Martin Čermák (Kreysa), 35. Sádlo (Jak. Kolísko), 40. Šindelář (Havlas), 43. Havlas (Němeček), 55. Martin Čermák (Sládeček), 55. Jak. Kolísko (Sádlo).

Sparta Praha – Florbal Mladá Boleslav 5:6 (0:1, 3:2, 2:3)
Branky: 28. Košir (Ujhelyi), 31. Košir (Bartoš), 34. Kareš (Martin Beneš), 50. Matěj Čermák (Ujhelyi), 53. M. Krbec – 16. Tomašík (Šebek), 31. Tokoš (Zakonov), 34. J. Bína, 44. Curney, 48. J. Bína (Hemerka), 53. Tomašík (Tokoš).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*