robin nilsberth storvreta Robin Nilsberth se v 19. kole blýskl bilancí 4+1 při výhře nad Lindås. FOTO: Per Wiklund
8. 3. 2022 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední dobrodružství! Storvreta se loučí s Nilsberthem, ten míří do Zugu za Rhynerem a Češkami

 



Florbalisty Storvrety opouští jejich tvář, řízný obránce Robin Nilsberth. Dvaatřicetiletý bek se loučí se švédským florbalem a míří do Zugu United, kde by se mohl potkat se současným trenérem české ženské reprezentace Saschou Rhynerem. Ve svém úvodním rozhovoru pro nového zaměstnavatele vyhlásit útok na trofeje.

Trojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz švédské SSL se Storvretou Robin Nilsberth se v Uppsale loučí. „Děkujeme Ti, Robine, za všechno, co jsi pro Storvretu IBK vykonal. Na Tvůj čas strávený zde budeme vzpomínat s radostí, budeš nám chybět nejen jako hráč, ale také jako člověk. A myslím si, že mluvím za všechny v naší organizaci,“ rozloučil se prezident švédského gigantu Henrik Ededahl na webových stránkách.

Příštím působištěm Robina Nilsbertha bude Zug United, mohl by se tak setkat s hlavním trenérem české ženské reprezentace Saschou Rhynerem a obránkyněmi Kamilou Paloncyovou a Ivanou Šupákovou. „Hrál jsem v klubech, kde se pouze vítězství považovalo za úspěch. Snad tuto mentalitu přenesu také do Zugu a podaří se nám, kromě rozvoje místních extrémně talentovaných juniorů, získat také nějaké trofeje,“ prohlásil rezolutně v prvním rozhovoru na webu svého nového oddílu.

Zřejmě se bude jednat o jeho první a poslední zahraniční angažmá. „Cítím, že má kariéra se začíná blížit ke svému konci a myslím, že jsem připraven na poslední dobrodružství. S ohledem na to, že jsem dostal také pracovní pozici, tak tato nabídka nešla odmítnout,“ řekl pak serveru Innebandymagazinet.se.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*